ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νύχτα αγωνίας στη Χαλκιδική - Συνέχεια στις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νύχτα αγωνίας στη Χαλκιδική - Συνέχεια στις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους
Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους λουόμενους στην Χαλκιδική
INTIME // Φωτογραφία Αρχείου

Χαλκιδική: Οι δύο λουόμενοι στην περιοχή Ποσείδι δεν έχουν εντοπιστεί. Το Λιμενικό και τα ιδιωτικά σκάφη συνεχίζουν τις έρευνες. «Είναι το πιο επικίνδυνο σημείο και έχει ανέμους 7 Μποφόρ», ανέφερε στο Newsbomb.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά - Δημητροπούλου.

Αγωνία για τους δύο από τους τρεις λουόμενους, οι οποίοι αγνοούνται από νωρίς το απόγευμα στην παραλία Ποσείδι στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, όταν τα ισχυρά ρεύματα τους παρέσυραν και σταδιακά χάθηκαν από το οπτικό πεδίο των υπολοίπων.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας κυρία Χαλκιά Δημητροπούλου, μίλησε στο Newsbomb.gr και έδωσε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες εντοπισμού των δύο ανδρών.

Στην αρχή αγνοούνταν τρεις άνδρες από τα Σκόπια, οι οποίοι μαζί με την υπόλοιπη παρέα των δέκα ατόμων αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην παραλία της Χαλκιδικής. Ο ένας εκ των τριών βρέθηκε από σέρφερ, ο οποίος τον κρατούσε μέχρι να φτάσει στο σημείο το Λιμενικό και διασώθηκε.

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο το συγκεκριμένο σημείο είναι το πιο επικίνδυνο καθώς ενώνονται οι δύο θάλασσες και τα ρεύματα είναι τεράστια ενώ εξήγησε ότι στην αρχή μπορεί να είναι ρηχά όμως απότομα το βάθος είναι μεγάλο με αποτέλεσμα να παρασύρει τους λουόμενους προς τα μέσα.

Αυτή την στιγμή το ελικόπτερο που έκανε τις έρευνες έφυγε από το σημείο καθώς νυχτώνει ενώ συνεχίζεται ο εντοπισμός από 2 μεγάλα καράβια - ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό- και σκάφη του λιμενικού καθώς και κάποια αλιευτικά.

Αυτή την στιγμή στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ και το έργο των δυνάμεων γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Οι έρευνες θα σταματήσουν όταν πέσει εντελώς το φως καθώς είναι αρκετά επικίνδυνο και για τα σκάφη που συνεχίζουν τις έρευνες.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι ηλικίας 29 και 30 ετών και αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος είχε και τα γενέθλιά του σήμερα.