ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Real: Δύο άτομα με κουκούλες και γάντια έβαλαν τα γκαζάκια – Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

Φωτιά στη Real: Δύο άτομα με κουκούλες και γάντια έβαλαν τα γκαζάκια – Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ
Δύο άτομα έχουν καταγραφεί να αφήνουν τα γκαζάκια η έκρηξη των οποίων προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία της Real
INTIME

Δύο άτομα έχουν καταγραφεί να αφήνουν τα γκαζάκια η έκρηξη των οποίων προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία της Real

Φωτογραφίες και video: Νίκος Χριστοφάκης

Δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες και γάντια φαίνεται ότι ήταν αυτά που άφησαν τα γκαζάκια η έκρηξη των οποίων προκάλεσε τη φωτιά στο κτήριο της λεωφόρου Κηφισίας στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας Real και του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο μηχανισμός αποτελείτο από γκαζάκια που ήταν κολλημένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και οι άγνωστοι άφησαν σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο. Από τα τρία γκαζάκια τα δύο εξερράγησαν και το τρίτο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για αναζήτηση τυχόν στοιχείων που θα οδηγήσουν στους δράστες.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι ο εξαερισμός μετέφερε ως «καμινάδα» τη φωτιά στον τρίτο όροφο που έχει τις μεγαλύτερες ζημιές

Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ είναι ότι πρόκειται για μια κλιμάκωση στη σειρά των επιθέσεων για τον απεργό πείνας «τοξοβόλο του Συντάγματος» Γιάννη Μιχαηλίδη.

Tην έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια μετά τα γκαζάκια που εντοπίστηκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλεια που έχουν αναλάβει την υπόθεση, δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο περιστατικό, συλλέγουν και υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να δουν αν έχουν καταγραφεί τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Φωτιά στα γραφεία της Real: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τα γκαζάκια

Οι διαφορετικές διαστάσεις στην υπόθεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας Real και του ραδιοφωνικού σταθμού RealFM δόθηκε αφού εντοπστηκαν στην είσοδο του κτηρίου τα γκαζάκια.

Σε τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν πριν την έναρξη της φωτιάς είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο εκδότης της εφημερίδας Νίκος Χατζηνικολάου ενώ το ίδιο είπε το πρωί της Τετάρτης και ο Μάνος Νιφλής.

«Όλες οι ενδείξεις μιλάνε για κάτι περίεργο. Για τρεις εκρήξεις μας μίλησαν αυτόπτες μάρτυρες. Μιλάμε για μια περίεργη κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται. Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει τα πάντα. Μιλάμε για μια περίεργη κατάσταση από το πρωί της Τρίτης όταν ο Real έχασε το σήμα του για 3-4 ώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Νιφλής.

Για «εμφανέστατα» ίχνη εμπρησμού που προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία του κτηρίου στα οποία στεγάζονται η εφημερίδα Real και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm έστειλε ο διευθυντής του δεύτερου, Γιώργος Χουδαλάκης.

«Η καταστροφή είναι σημαντική, ο όροφος είναι καμένος, Η φωτιά κατέβηκε από πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής» δήλωσε ο Γιώργος Χουδαλάκης.

Από τη φωτιά μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων η ηχολήπτρια Κατερίνα Βουτσά που βρισκόταν στο κτήριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της.

Σχετικές ειδήσεις