ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Εθελόντρια μιλά για τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Εθελόντρια μιλά για τη φωτιά: «Πήγαμε σε διάφορα σημεία που είχαμε πρόσβαση»
Η μεγάλη φωτιά έχει επεκταθεί σε πολλαπλά μέτωπα
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Εθελόντρια μίλησε στο Newsbomb.gr για την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Πεντέλη.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη με την Πυροσβεστική να έχει σπεύσει στο σημείο και να επιχειρεί για την κατάσβεσή της, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε μερικούς δρόμους της περιοχής.

Στη μάχη πέρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και εθελοντές.

Κάτοικος της περιοχής και εθελόντρια μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και στον φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη για τη φωτιά στην Πεντέλη.

«Ήμουν εδώ από την Αρχή. Ήρθα με τον σύζυγό μου και είμαι εθελόντρια. Πήγαμε σε διάφορα σημεία που μπορούσαμε να πάμε. Μένουμε στην Πεντέλη. Έχουν φύγει τα παιδιά από το σπίτι. Ξέρω ότι έχουν καεί σπίτια αλλά δεν έχω ακόμα εικόνα», είπε η εθελόντρια.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο

Νωρίτερα σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Κάτοικος Πεντέλης: «Το μέτωπο μπορεί να είναι και πάνω από δυο χιλιόμετρα»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και στον φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη και τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή η φωτιά αναπτύσσεται σε δύο μέτωπα το ένα είναι εδώ που βρισκόμαστε στη Καλλιθέα Πεντέλης. είναι κατοικημενη περιοχη, προσπαθουμε να την ανακόψουμε. Ο αέρας είναι πολύ ισχυρός, υπάρχει ένα μέτωπο βορείως της περιοχής που είμαστε τώρα προς την περιοχή Πύριζα στο βουνό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αναφορά για σπίτια, έχουμε αποφύγει τη ζημιά σε οικείες. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μπορεί να είναι και πάνω από δυο χιλιόμετρα».

Σχετικές ειδήσεις