ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κραυγή αγωνίας του δημάρχου Πικερμίου - «Ζητάμε βοήθεια από άλλους δήμους»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κραυγή αγωνίας του δημάρχου Πικερμίου - «Ζητάμε βοήθεια από άλλους δήμους»
Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι που δεν αφήνουν πλέον τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν.
Newsbomb.gr / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η Φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στη Πεντέλη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον οικισμό Ντράφι, όπως δήλωσε o δήμαρχος Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς στο Newsbomb.gr.

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος. Πλέον το πιο επικίνδυνο μέτωπο βρίσκεται στο τέρμα της οδού Καλλισίων και Αχαιών, στο Ντράφι και κατεβαίνει νότια προς Ανθούσα και Παλλήνη. Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με τις ριπές να ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνού, o oποίος ανέφερε ότι: «Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη εδώ. Η φωτιά έχει μπει στον οικισμό Ντράφι. Οι εναέριες δυνάμεις δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι φτάνουν τα 9 μποφόρ».

«Μίλησα με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής και ζήτησα από τους Δήμους να συνδράμουν με οχήματα και υδροφόρες καθώς οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν δεν επαρκούν», κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

Καίγονται τα πρώτα σπίτια - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο

Στις φλόγες είναι πλέον τα πρώτα σπίτια στην Πεντέλη, καθώς το πύρινο μέτωπο που καίει από το απόγευμα δεν αντιμετωπίστηκε.

Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονται με άλλες εναέριες δυνάμεις από τη περιφέρεια.

Εντολή για εκκένωση από Ντράφι προς Παλλήνη

Νωρίτερα σήμερα στάλθηκε από τη Πολιτική Προστασία μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση από Ντράφι προς Παλλήνη.

Μήνυμα 112

Το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 17:00, βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Η κατάσταση δείχνει αρκετά σοβαρή.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι του ελληνικού στρατού. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες ΟΤΑ».

Σχετικές ειδήσεις