ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου
Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
GR Times

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και στο κεντρικό πανό γράφουν «Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο».

Μέλη φοιτητικών συλλογών, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιούν πορεία αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Τσιμισκή βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών, ενώ τα συνθήματα συνεχίζονται. Να σημειωθεί ότι προπορεύεται το μπλοκ των Αυτόνομων Σχημάτων και Αναρχικών, ενώ ακολουθούν τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σύμφωνα με το GRTimes.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 18:00 μ.μ. στην πλατεία της Καμάρας και στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Εγνατία οδός έχει κλείσει και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το κεντρικό πανό της πορείας αναγραφή της εξής φράση: «Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο».

Να σημειωθεί, πως το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι τεταμένο από εχθές (6/12), με τον πυροβολισμό ενός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα δεκάδες Ρομά, αλλά και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ανήλικο.

Σχετικές ειδήσεις