ΕΛΛΑΔΑ

Η Λάσπα, οι drag queens και τα παιδιά που πρέπει να προστατευτούν

Η Λάσπα, οι drag queens και τα παιδιά που πρέπει να προστατευτούν
eurokinissi

Η Κατερίνα Λάσπα τα είπε όλα για το event drag queens και παιδιά στην Καλαμαριά

Η εκδήλωση στην Καλαμαριά με drag queens να διαβάζουν παραμύθια σε μικρά παιδιά, τριών ως 12 ετών δικαιολογημένα προκαλέσε σφοδρές αρνητικές αντιδράσεις και άφησε πολλούς να αναρωτιούνται σε τι ακριβώς εξυπηρετεί.

Το «περίεργο» event ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 σε παιδικό σταθμό στην Καλαμαριά. Όμως οι διοργανωτές άλλαξαν την τοποθεσία του event χωρίς να αποκαλύπτουν που μεταφέρεται, φοβούμενοι - όπως είπαν - τις διαστάσεις που έχει λάβει το κύμα αντιδράσεων.

Εξίσου «περίεργος» είναι και ο τίτλος του παραμυθιου «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» δημιουργώντας ερωτηματικά για το πώς θα μπορούσε αυτό το αφήγημα να ωφελήσει τα παιδιά.

Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις που έδωσαν γι’ αυτή την περίεργη εκδήλωση οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες της Καλαμαριάς (παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ), οι οποίοι απλά προσπαθούσαν να αποτινάξουν ο καθένας από πάνω του τις ευθύνες γι’ αυτό το κακόγουστο και χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό μήνυμα θέαμα ανδρών που ντύνονται και βάφονται σαν γυναίκες να διαβάζουν παραμύθια σε ανήλικα παιδιά.

Εν μέσω λοιπόν αυτών των αντιδράσεων η Κατερίνα Λάσπα πήρε θέση καταδικάζοντας το «περίεργο» event και χαρακτηρίζοντάς το «αθλιότητα» μέσω ενός story της στα social media.

«Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», έγραψε σε story η η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Λάσπα με άλλα λόγια έστειλε ένα ξέκαθαρο μήνυμα σε όσους «βαφτίζονται» προοδευτικοί και θέλουν να επιβάλλουν μονομερώς τις απόψεις τους. Έτσι, εύστοχα είπε πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει για αυτά τα «πρότυπα» αλλά ας αφήσει τα παιδιά στην... ησυχία τους.