ΕΛΛΑΔΑ

Frankfurter Rundschau: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες-φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους

Frankfurter Rundschau: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες-φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους
Pixabay

Το επίπεδο διαβίωσης των Γερμανών συνταξιούχων συνεχώς υποβαθμίζεται και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτική λύση, σύμφωνα με άρθρο του Frankfurter Rundschau. 

Στις χώρες, όπου οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να πληρώσουν καθόλου ή θα κληθούν να πληρώσουν πολύ λίγο φόρο αναφέρεται δημοσίευμα του Johannes Nuß στο Frankfurter Rundschau. Σύμφωνα με το άρθρο, το επίπεδο διαβίωσης των Γερμανών συνταξιούχων συνεχώς υποβαθμίζεται και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτική λύση.

Μία λύση λοιπόν είναι η εγκατάσταση σε άλλη χώρα, καθώς υπάρχουν αρκετά μέρη που αποτελούν «φορολογικούς παραδείσους» για τους πολίτες. Το άρθρο, μάλιστα, κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται ιδανική μιας και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι εύκολα προσβάσιμος προορισμός.

Όπως αναφέρεται, οι συνταξιούχοι που εγκαθίστανται στην χώρα για πάνω από 183 ημέρες τον χρόνο, απολαμβάνουν γενναία μείωση του φόρου εισοδήματος στο 7%. Αυτή η διευκόλυνση ισχύει μόνο για 15 χρόνια, αλλά παραμένει ένα σημαντικό κίνητρο.

Επίσης, στα θετικά της χώρας μας προστίθενται η ποιότητα ζωής και η ηλιοφάνεια. Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο, είναι πολύ πολύ δελεαστικό να περνά κανείς τη ζωή του ως συνταξιούχος κοντά στην Ακρόπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η «ελληνική ευκολία με την οποία αντιμετωπίζεται η ζωή». Επιπλέον, όποιος αγοράσει νεόδμητο ακίνητο, δεν καταβάλλει ΦΠΑ μέχρι το 2024.

Οι υπόλοιπες χώρες που αποτελούν «φορολογικούς παραδείσους» είναι η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, το Μεξικό και η Γεωργία. Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν πρώτη στη λίστα.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί αρκετά και οι αλλαγές για την ελκυστικότητα της χώρας μας, τόσο για τουρίστες όσο και για συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη επιλογή των Γάλλων συνταξιούχων.