ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Εξώδικο στην σύζυγό του, Μαρία Καρρά, από τον μεγαλύτερο γιο του

Γιώργος Τράγκας: Εξώδικο στην σύζυγό του, Μαρία Καρρά, από τον μεγαλύτερο γιο του

Το εξώδικο αφορά πωλήσεις ακινήτων του Γιώργου Τράγκα στην Αμερική.

Εξώδικο στάλθηκε στη Μαρία Καρρά, την τελευταία σύζυγο του Γιώργου Τράγκα, από τον μεγαλύτερο γιο του, Γιάννη, δείχνοντάς ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους το ζήτημα της κληρονομιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το εξώδικο αφορά πωλήσεις ακινήτων στην Αμερική.

Όπως αναφέρεται, ο Γιάννης Τράγκας πληροφορήθηκε από τους δικηγόρους που είχε προσλάβει στην Αμερική και έψαχναν τα ακίνητα του πατέρα του, ότι δύο από αυτά τα ακίνητα έχουν αλλάξει χέρια. Τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται στο Λας Βέγκας και το άλλο στην Ουάσιγκτον.

Αμέσως, ο γιος του δημοσιογράφου έστειλε εξώδικο στη Μαρία Καρρά στο οποίο ζητάει να του γνωστοποιηθούν και να φανούν όλα τα ακίνητα καθώς και η τοποθεσία αυτών.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίστηκε την υπόθεση προέκυψαν στοιχεία για απόκρυψη εισοδημάτων για μια δεκαετία περίπου από την κ. Καρρά που ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, η κ. Καρρά φέρεται ότι, επί τέσσερα χρόνια (2012-2015) υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και από το 2016 έως το 2019 δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες. Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η δημοσιογράφος δεν δήλωνε περιουσία που έφτανε ακόμη και 3 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, ποσά που φέρεται να προκύπτουν από καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα, αλλά και ακίνητα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία την Μαρία Καρρά το επόμενο διάστημα.