ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ενημερώνεται διαρκώς ο Μητσοτάκης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ενημερώνεται διαρκώς ο Μητσοτάκης
onlarissa.gr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται διαρκώς για όσα διαδραματίζονται στα Τέμπη μετά τη φονική σύγκρουση τρένων. Στο σημείο και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανοικτή γραμμή με το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώνεται για τις εξελίξεις μετά το φονικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας από όπου γίνεται ο συντονισμός και ενημερώνει διαρκώς τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματίσει ο κ. Μητσοτάκης για την Τετάρτη (1/3), αναβλήθηκε μετά το θλιβερό συμβάν.

Παράλληλα, με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ από Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη και δύο ομάδες ΕΜΟΔΕ. Παράλληλα, πέρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που εφημερεύει, ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, η 1η Στρατιά και όλες οι μονάδες στη Θεσσαλία έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού έτσι ώστε να συνδράμουν, ενώ τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν ενημερωθεί να είναι σε επιφυλακή για την περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.