ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Aυτοί είναι οι μηχανοδηγοί που έχασαν τη ζωή τους

Τέμπη: Aυτοί είναι οι μηχανοδηγοί που έχασαν τη ζωή τους
Eurokinissi

Θλίψη για τους δύο μηχανοδηγούς που έχασαν τη ζωή τους στο ταξίδι θανάτου στα Τέμπη

Το νήμα της ζωής κόπηκε ακαριαία για πάνω από 50 ανθρώπους ενώ τραγικό θάνατο βρήκαν και οι δύο μηχανοδηγοί.

Στη δημοσιότητα βγήκαν στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τραγωδία. Μία ώρα και 41 λεπτά πριν το δυστύχημα, το Intercity 62 έφτασε στον σταθμό Παλαιοφάρσαλου. Εκεί παρέμεινε για 48 λεπτά, εξαιτίας ενός προβλήματος που διαπιστώνεται στην ηλεκτροδότηση. Οι μηχανοδηγοί πήραν εντολή να ξεκινήσουν και να κινηθούν στο ρεύμα καθόδου. Η εντολή αυτή είχε γραφτεί και στο βιβλίο κίνησης «Αγγέλω 62 από γραμμή καθόδου ώρα 22:38».

Από τα Παλαιοφάρσαλα μέχρι τη Λάρισα η αμαξοστοιχία κινούταν στο αντίθετο ρεύμα, λόγω του προβλήματος ηλεκτροδότησης, με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Στις 22:38 όταν το μοιραίο Intercity έφτασε στη Λάρισα, στο βιβλίο καταγραφών έγραφε: «Από γραμμή καθόδου μέσω διαγωνίου στη γραμμή εισόδου 2η γραμμή». Τότε ο κλειδούχος μίλησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Οι επιβάτες που περίμεναν στον σταθμό της Λάρισας επιβιβάστηκαν στο τρένο του θανάτου και η νέα εντολή στους μηχανοδηγούς ήταν: «Περάστε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων». Περίπου 500 μέτρα μετά τον σταθμό της Λάρισας και ενώ το Intercity είχε ξεκινήσει κανονικά στο ρεύμα ανόδου για Θεσσαλονίκη, αυτό το κλειδί οδήγησε στο αντίθετο.

Η αντίδραση των μηχανοδηγών θα διαπιστωθεί όταν βγουν όλες οι συνομιλίες στη δημοσιότητα. Ωστόσο σύμφωνα με έναν σταθμάρχη συνταξιούχο από τη Θεσσαλονίκη βάσει κανονισμών οι μηχανοδηγοί θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με τον σταθμάρχη Λάρισας και να του γνωστοποιήσουν την αλλαγή στο ρεύμα κυκλοφορίας όταν άλλαξαν σιδηροδρομική τροχιά.

Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για τους μηχανοδηγούς

Οι τελευταίες φωτογραφίες των μηχανοδηγών από πρόσφατες στιγμές ευτυχίας προκάλεσαν συγκίνηση και θλίψη.

«Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω… Να με προσεχείς από εκεί ψηλά. Σ’ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

Παράλληλα το υπουργείο εξωτερικών ζήτησε άδεια από την Τουρκία, ώστε ο πατέρας του, που κρατείται σε φυλακές της γειτονικής χώρας, να επιστρέψει για την κηδεία του γιου του.

Σχετικές ειδήσεις:

«Ο μπαμπάς μου ήταν 35 χρόνια μηχανοδηγός» - Η viral ανάρτηση

Τέμπη: «Και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός έκαναν λάθος», λέει ο πρώην σταθμάρχης Βόλου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μεταξύ των θυμάτων 35χρονος μηχανοδηγός που ταξίδευε ως επιβάτης