ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Να λάμψει η αλήθεια για όλες τις ψυχές...» – Συγκλόνισε πάλι ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας

Τέμπη: «Να λάμψει η αλήθεια για όλες τις ψυχές...» – Συγκλόνισε πάλι ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας
tvstar.gr

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του πατέρα 28χρονης αγνοούμενης, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Συγκλονίζει και πάλι ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας από την Αταλάντη λίγα λεπτά πριν το τελευταίο αντίο στην κόρη του

Να λάμψει η αλήθεια όχι για το ίδιο, αλλά για τις αδικοχαμένες ψυχές του πολύνεκρου δυστυχήματος, αλλά και για το δικό του λουλούδι που δεν πρόλαβε να ανθίσει, ζήτησε με πόνο ψυχής ο κ. Χρήστος Χούπας στην κάμερα του TVStar.

Σε κλίμα οδύνης η οικογένειά της, οι συγγενείς της, φίλοι και συμπατριώτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον ΙΝ Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για να αποχαιρετήσουν την 28χρονη Ελπίδα, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Συμεών. Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

Δείτε την gallery:

Σύντροφος θύματος: «Είμαι σίγουρος ότι στο τρένο υπήρχαν κι άλλοι επιβάτες»

Για την τραγωδία που έζησε, μίλησε ο 20χρονος Βασίλης Νεθερίδης, ο οποίος κατάφερε να σωθεί έχασε όμως τη σύντροφό του Κλαούντια: «Μπήκαμε στην Αθήνα 19:20 και κάτσαμε στο κυλικείο. Θέλαμε να πάρουμε καφέ, να φάμε κάτι γιατί επιστρέφαμε από το Πατρινό Καρναβάλι. Περνάμε τη Λάρισα, παραλείπω το γεγονός της καθυστέρησης στο Παλαιοφάρσαλο. Ήμασταν με την Κλαούντια στο κυλικείο, πίναμε καφέ και ακούγαμε μουσική.

Εκεί που καθόμασταν στις καρέκλες του κυλικείου θεώρησα καλύτερο να κάτσουμε πιο πίσω. Λέω στην Κλαούντια μήπως να πάω κοιτάξω αν έχει θέση; Της λέω δεν θα πάω τώρα θα πάω σε 10 λεπτά. Και μου λέει σήκω και πήγαινε τώρα. Παραξενεύτηκα που μου μίλησε έτσι, είμαστε μαζί 7 χρόνια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη σηκώθηκα μπήκα στο τρίτο βαγόνι έκανα πέντε με δέκα βήματα και άκουσα ένα τεράστιο μπαμ. Απλά λιποθύμησα. Μετά σύρθηκα σε όλο τον διάδρομο. Δεν έχω σπασίματα, δεν ξέρω πως. Ξύπνησα μετά από 10 λεπτά από τον καπνό που με έπνιγε.

Άτομα φώναζαν καιγόμαστε ζωντανοί. Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Άπλωσα το χέρι μου - είχα ήδη πειστεί ότι θα καώ ζωντανός - και έπιασα ένα παράθυρο. Είχα αυτό το παράθυρο, βγήκα και αυτό που αντίκρισα, δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε στους ψυχολόγους που μιλάω. Ήταν μια άρρωστη ταινία.

Αυτό δεν μπορώ να διαχειριστώ, ότι εκείνο το δευτερόλεπτο μου είπε πήγαινε να δεις αν έχει θέση. Έψαχνα να βρω την Κλαούντια, δεν μπορούσα να βρω καν το κυλικείο»

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρει ότι πιθανότατα υπήρχαν και άλλοι επιβάτες που δεν έχουν αναζητηθεί: «Ήταν ένα ζευγάρι Άγγλοι, μεγάλης ηλικίας 40 με 50 ετών. Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους δύο ανθρώπους».

Δίπλα μου καθόταν και ένας άνδρας, Ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί. (…) Νιώθω πολύ άσχημα και δεν ξέρω, είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, απλά δεν έχω λόγια. Θέλω να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο να μη δουν ποτέ τα ματιά του ό,τι είδαν τα δικά μας και να μην νιώσουν ποτέ οι ψυχές τους ό,τι ένιωσαν οι δίκες μας».

Σχετικές ειδήσεις