ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία την Τετάρτη: Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Πώς θα μετακινηθείτε

Απεργία την Τετάρτη: Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Πώς θα μετακινηθείτε
Eurokinissi

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου - Απεργία και στα ΜΜΜ - Δείτε πώς μπορείτε να μετακινηθείτε

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Ακινητοποιημένα επίσης θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Απόφαση να συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου, πήραν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων τους τα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν κανονικά από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα. Ο λόγος που θα λειτουργήσουν τις 6 ώρες είναι για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των διαδηλωτών στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Έτσι λοιπόν ο μόνος τρόπος όσοι εργάζονται ή έχουν να μετακινηθούν γενικότερα είναι να επιλέξουν τις ώρες που θα λειτουργεί το Μετρό, το ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Απεργία στα σχολεία

Τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ζητώντας «να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη».

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στον Πειραιά την Τετάρτη, με την ΠΕΝΕΝ να ανακοινώνει απεργία - καταγγέλοντας την διαχρονική εγκληματική πολιτική, η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ.

Απεργία στο Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε τη Δευτέρα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, «μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε - μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό - να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις (13:00 στην Πλατεία Συντάγματος).