ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αποκαθιστούν τις ζημιές στο σημείο της τραγωδίας - Αυτό είναι το έγγραφο

Τέμπη: Αποκαθιστούν τις ζημιές στο σημείο της τραγωδίας - Αυτό είναι το έγγραφο
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Το έγγραφο του ΟΣΕ εκδόθηκε στις 7 Μαρτίου 2023. Το κόστος για την αποκατάσταση ανέρχεται στα 111.000 ευρώ.

Επτά ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο ΟΣΕ εξέδωσε έγγραφο για την αποκατάσταση των ζημιών στο σημείο της σύγκρουσης.

Όπως αποκάλυψε το Open, το έγγραφο αφορά τη συγκρότηση επιτροπής διαπραγμάτευσης για την ανάθεση του έργου για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των σιδηροδρομικών γραμμών ανόδου και καθόδου.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 7 Μαρτίου 2023 και αναγράφει τα ονόματα των τριών ανθρώπων της επιτροπής, οι οποίοι θα διαπραγματευτούν και θα εγκρίνουν την ανάθεση του έργου.

Το κόστος για την αποκατάσταση ανέρχεται στα 111.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή 10/3, αναμένεται να συγκληθεί η ολομέλεια Εφετών για τον ορισμό Εφέτη Ανακριτή για τη σύγκρουση των τρένων.

Η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας πρόκειται να αποφασίσει εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή. Εφόσον αποφασίσει να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή, τότε θα ορίσει παράλληλα και Επίκουρο Εφέτη Ανακριτή.

Η ενέργεια αυτή βρήκε αντίθετο τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες 9 θυμάτων.

Hellenic Train: «Κόβει» εισιτήρια για Αθήνα - Θεσσαλονίκη παρά την τραγωδία στα Τέμπη

Tην ώρα που η χώρα ακόμα θρηνεί, η Hellenic Train συνεχίζει να πουλάει εισιτήρια, σαν να μην έχει συμβεί καμία τραγωδία.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η πλατφόρμα της Hellenic Train να «κόβει» κανονικά εισιτήρια. Oι ημερομηνίες που αφορούν τα εισιτήρια είναι από τις 20 Μαρτίου και μετά καθώς πιο πριν δεν υπάρχουν δρομολόγια.

Την ώρα δηλαδή που οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και τα βαγόνια της τραγωδίας έχουν μεταφερθεί σε φυλασσόμενο χώρο του ΟΣΕ, η εταιρεία συνεχίζει να πουλάει εισιτήρια για δρομολόγια που μπορεί και να μην πραγματοποιηθούν.

Σχετικές ειδήσεις