ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη – «Ξεσπά» μητέρα θύματος: «Με ενοχλεί που ασχολούμαστε με τον σταθμάρχη»

Τέμπη – «Ξεσπά» μητέρα θύματος: «Με ενοχλεί που ασχολούμαστε με τον σταθμάρχη»

Οργισμένη εμφανίστηκε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός πως τα τρένα επαναλειτουργούν.

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της αδικοχαμένης στην τραγωδία των Τεμπών, Μάρθης Ψαροπούλου, μιλώντας στο Star.

Παράλληλα, η γυναίκα, η οποία συνάντησε τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση αναφέρει ότι το έκανε γιατί «ήθελα να δω το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου, να τον ρωτήσω αν έχει οικογένεια, αν έχει παιδιά. Ήθελα να δει και εμένα που είμαι η μάνα ενός παιδιού. Τα θύματα δεν είναι απλά ονοματεπώνυμα ιδιότητες και ηλικίες. Είναι άνθρωποι και έχουν αφήσει πίσω εμάς για να τους δικαιώσουμε. Για να το δει και έτσι πιο ανθρώπινα, γιατί βλέπει μόνο χαρτιά ο άνθρωπος».

Η ίδια δεν ρίχνει την ευθύνη στον σταθμάρχη αλλά «πάνω από αυτόν», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ζητάμε να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που πρέπει. Είναι πολύ πιο πάνω από τον σταθμάρχη. Ο σταθμάρχης δεν είναι υπεύθυνος για τις μειώσεις προσωπικού, γιατί δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση και την κατανάλωση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δεν ξέρουμε καν που πήγαν.

Ο σταθμάρχης είναι ένας απλός πολύ κακός υπάλληλος. Οι ευθύνες είναι πάνω από αυτόν. Προϊσταμένους, διευθυντές, υφυπουργούς, υπουργούς, πρωθυπουργός. Εγώ πήγα στον ανακριτή, ήθελα να τον δω γιατί είχα μια προσωπική ανάγκη να δω έναν άνθρωπο που μνημονεύω καθημερινά».

Τέλος για την επαναλειτουργία του τρένου, σημειώνει: «Είναι αδιανόητο ότι τα τρένα επιστρέφουν στις ράγες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούν. Τι έχει διορθωθεί σε ένα μήνα. Θα λειτουργούσαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης; Ξαφνικά πληρούν τις προϋποθέσεις; Επειδή κατέβηκε η ταχύτητα και έχουν δύο σταθμάρχες; Πάλι θα βασιστούμε στον ανθρώπινο παράγοντα και θα παρακαλούμε να μην γίνει ακόμα ένα ανθρώπινο λάθος; Εισαγγελέας δεν το βλέπει; Πώς ξεκίνησαν να λειτουργούν τα τρένα;»

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη: Μαρτυρία «κλειδί» - Ποιες κινήσεις δεν έγιναν για να αποτρέψουν την τραγωδία

Βάιος Βλάχος: Συγκινητική κίνηση – Υποτροφία στη μνήμη του στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ

Τέμπη: Μαθητές στην Καλαμαριά φώναξαν «ποτέ ξανά»