ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι οικοδομικές άδειες - Διεγράφη μηχανικός

Μύκονος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι οικοδομικές άδειες - Διεγράφη μηχανικός

Έρευνες των Αρχών στη Μύκονο για τα αυθαίρετα - Το ΤΕΕ αφαίρεσε την άδεια από μηχανικό

Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα με τις οικοδομικές αυθαιρεσίες στη Μυκόνο καθώς οι Εισαγγελείς που μετέβησαν στο νησί ζήτησαν την επανεξέταση όλων των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια.

Κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται, διεγράφη μηχανικός οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται σε πολεοδομική αυθαιρεσία, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

«Το πειθαρχικό του έχει πάρει την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος για ένα χρόνο. Η ποινή δόθηκε για μια υπαγωγή η οποία ήταν νόμιμη και θα γίνει έλεγχος για τις υπόλοιπες υπαγωγές», ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα με τις παράνομες άδειες στο νησί προέκυψε έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού με την κυβέρνηση αλλά και τη Δικαιοσύνη να ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση

Σύμφωνα με τον ANT1, Η δικαστική έρευνα που γίνεται αυτές τις μέρες στους μηχανικούς επεκτείνεται απο τον εισαγγελέα της Σύρου στο σύνολο των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο αλλά ο Γιώργος Στασινός προβλέπει οτι οι κατεδαφίσεις θα αργήσουν ακόμα να γίνουν.

Παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έρευνες και επιτόπιους ελέγχους στο νησί

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα χαρακτηρίζει τη Μύκονο ένα μέρος με βαριά παραβατικότητα, κανει λόγο για «θλιβερή εικόνα» και «κραυγαλέα μνημεία αυθαιρεσίας», ενώ ζητά να αποκατασταθεί το «τρωθέν κύρος των κρατικών υπηρεσιών».

Στο «στόχαστρο» του επικεφαλής του Αρείου Πάγου μπήκαν τόσο γνωστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα Sea Satin, Alemagou και Scorpios, αλλά και οι Αρχές, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά: «μόνο οργή και απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν και από την άλλη πλευρά τα αρμόδια για την πάταξη του εγκλήματος και την εφαρμογή και επιβολή του νόμου όργανα, κατά την πλέον επιεική εκτίμηση, να υπνώττουν ή να αδυνατούν να επέμβουν».

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρεται σε πολύ γνωστά κοσμικά μαγαζιά του νησιού ανέμων και σε αυθαιρεσίες που σύμφωνα με δεκάδες και εκτενή δημοσιεύματα έχουν προχωρήσει.

«Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε αρμόδιος να παραβλέπει και να αδρανεί σε περιπτώσεις για τις οποίες η τοπική κοινωνία βοά, όπως, ενδεικτικά, εκείνες στη Χώρα της Μυκόνου (εστιατόριο-μπαρ Sea Satin, όπου γίνονται παράνομες οικοδομικές εργασίες κατά πλήρη παραβίαση των σημάτων διακοπής εργασιών ή παράνομες εκσκαφές στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Φιλιππή), στον Πάνορμο (PRINCIPOTE DE MYKONOS, όπου γίνονται παράνομες κατασκευές χωρίς καμία απολύτως άδεια), στη Φτελιά (ALEMAGOU, όπου γίνονται παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου ενώ είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση στην παραλία λουόμενων εκτός καταστήματος) και στην Ψαρρού όπου τα μπαρ έχουν ορθώσει ενιαίο τείχος που εμποδίζει την πρόσβαση των λουόμενων στη θάλασσα ενώ δεν υπάρχει και ο προβλεπόμενος από το νόμο χώρος για ελεύθερους λουόμενους. Επίσης, αυθαίρετο κτίσμα μεταξύ Ψαρρού και Paradise χωρίς καμία απολύτως άδεια και στον Καφέ Κάβο (SCORPIOS), όπου γίνονται παράνομες εκσκαφές σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη» που σημαίνει απόλυτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Τέλος, είναι γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παράνομων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όμως ούτε καν να «ενοχλείται» από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο» σημειώνει ο κ. Ντογιάκος.

Ολόκληρη η παραγγελία προς τον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου:

«Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή το περιστατικό άσκησης σωματικής βίας σε βάρος κρατικού λειτουργού αρμόδιου για θέματα Πολεοδομίας και Αρχαιολογίας στην περιοχή της Μυκόνου, από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Χώρας μας αλλά και από ορισμένα έγκυρα του εξωτερικού αναδείχθηκαν και καταγγέλθηκαν περιστατικά από τα οποία προκύπτει ότι στην εν λόγω περιοχή επικρατεί βαριά παραβατικότητα, με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους του τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας.