ΕΛΛΑΔΑ

Με ταλαιπωρία η επιστροφή των εκδρομέων – Κυκλοφοριακό χάος στις εθνικές οδούς

Με ταλαιπωρία η επιστροφή των εκδρομέων – Κυκλοφοριακό χάος στις εθνικές οδούς
AP Photo

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς που επέστρεψαν στην Αττική μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου.

Από νωρίς τη Δευτέρα του Πάσχα είχε παρατηρηθεί σε πολλά σημεία μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα τα οχήματα να πήγαιναν με πολύ χαμηλές ταχύτητες σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Κόρινθος-Αθήνα, όπου καταγράφηκαν σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπήρξαν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεοδώρους και από Κινέτα έως Μέγαρα.

Να σημειωθεί πως καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στα διόδια του Καλαμακίου.

Καλύτερη ήταν η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί συνάντησαν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα.

Στην Αττική από τα δύο διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πέρασαν 300.000 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.

Μεγάλη κινητικότητα και στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο λιμάνι του Πειραιά 20 πλοία. Μόνο από το λεκανοπέδιο της Αττικής έφυγαν με όλα τα μέσα 1,5-2 εκατομμύρια πολίτες.