ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό: Δεν θα δοθεί παράταση - Πότε τα αποτελέσματα

koinonikostoyrismos
αρχειου intime

Κοινωνικός Τουρισμός: Ο διοικητής της ΔΥΠΑ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση και τα προσωρινά αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 10 ημέρες

Ρεκόρ συμμετοχών κατέγραψε φέτος το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» σύμφωνα με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο οποίος ανέφερε πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση, μετά τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κατατέθηκαν 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές.

Ο κ.Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ, σχετικά με τις καθυστερήσεις την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, εξήγησε πως: «Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που υπήρχαν αναμονές, αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πω απλώς ότι από Σάββατο βράδυ μέχρι χθες το βράδυ γίνανε τριακόσιες εξήντα χιλιάδες αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκο αιτήσεων. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κάποια στιγμή που μπήκαν ίσως είχαν αναμονή. Έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά», είπε μεταξύ άλλων. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σκέψεις για παράταση.

Όσον αφορά στην έκδοση των αποτελσμάτων για τους δικαιούχους, εκτιμάται σε περίπου ένα 10ήμερο εξαιτίας του μεγάλου όγκου των αιτήσεων.

H ανακοίνωση θα γίνει με δελτία τύπου και αναρτήσεις των πινάκων με τους επιτυχόντες στην ιστοσελίδα τους.