ΕΛΛΑΔΑ

Η Μύκονος των… αυτοκατεδαφίσεων – Επιλέγουν το νυστέρι από το γιαταγάνι

Η Μύκονος των… αυτοκατεδαφίσεων – Επιλέγουν το νυστέρι από το γιαταγάνι

Το σχέδιο των αρχών εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία στο νησί της Μυκόνου. Στόχος; Το νησί των ανέμων να σταματήσει να είναι ένα... πρόσφορο έδαφος για «μαύρο»  χρήμα, «βρώμικες» μπίζνες και αυθαιρεσίες που βγάζουν μάτι.

Το σχέδιο κινείται σε τρεις άξονες: Διακριτική έρευνα, αυτοψία και έφοδος.

Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται στο νησί ερευνά εξονυχιστικά κάθε καταγγελία ή πληροφορία που φτάνει στ' αυτιά της. Μόλις διαπιστωθεί η ύπαρξη των καταγγελλόμενων, μια άλλη ομάδα προχωρά σε διακριτική παρακολούθηση και τέλος αναλαμβάνει δράση η ομάδα της... εφόδου μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου.

Μέχρι στιγμής, μέσα σε ένα μήνα περίπου, το φως της δημοσιότητας έχουν δει, 2 κατεδαφίσεις και μια αστυνομική επιχείρηση σε βίλα, ωστόσο όπως αποκαλύπτει το Νewsbomb.gr ήδη έχουν γίνει μέχρι τώρα, συνολικά 7 κατεδαφίσεις, δεκάδες έρευνες για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και δράσεις πρόληψης.

Όσον αφορά τις κατεδαφίσεις, το αξιοπερίεργο είναι, ότι πλέον οι επιχειρηματίες προχωρούν μόνοι τους στις καταστροφές των αυθαιρέτων που οι ίδιοι έχτισαν. Την αρχή έκανε πολύ γνωστό beach bar στη Ψαρρού ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη 5 μαγαζιά, με τελευταίο αυτό στην περιοχή της Ελιάς.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει ότι θα έμπαιναν οι μπουλντόζες καθώς είχαν διαπιστωθεί κραυγαλέες παραβάσεις, ωστόσο οι επιχειρηματίες προτίμησαν το... νυστέρι από το γιαταγάνι του εισαγγελέα κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει ο ίδιος στην κατεδάφιση πράγμα που ήδη έχει ξεκινήσει.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε και την προετοιμασία που έκανε βγάζοντας από το μαγαζί του τραπέζια, καρέκλες αλλά και συσκευές.

Την ίδια πολιτική φαίνεται πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι επιχειρηματίες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τη Μύκονο, δεν αποκλείεται να δούμε ανάλογες κινήσεις και σε άλλα νησιά, όπως στην Ιο , την Πάρος κι όχι μόνο....

Διαβάστε επίσης:

Φώτης Πονηρός: Θλίψη στη Μύκονο για τον θάνατο του γνωστού κοσμηματοπώλη

Μύκονος: «Υπήρχε άφθονο αλκοόλ και εμφανίσιμες γυναίκες» - Τι λένε θαμώνες του πριβέ πάρτι σε βίλα

Μύκονος: Μάστιγα τα πριβέ πάρτι σε βίλες - Τουλάχιστον 500 ευρώ η τιμή... εισόδου