ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις - «Έρχονται νέες παρεμβάσεις», λέει ο εισαγγελέας εφετών Αιγαίου

Μύκονος: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις - «Έρχονται νέες παρεμβάσεις», λέει ο εισαγγελέας εφετών Αιγαίου
Intime News

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Οδυσσέας Τσορμπάτζογλου, εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, με αφορμή την κατεδάφιση ακινήτου στη Μύκονο.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και οι διαδικασίες για τα αυθαίρετα σε νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται.

Λόγος γίνεται για την κατεδάφιση ενός αυθαίρετου οικήματος, 25 τ.μ. περίπου, στην παραλία Μυρσίνης, όπου από τις 8:00 το γκρεμίζουν μπουλντόζες, μετά, μάλιστα, από δικαστικό αγώνα που κράτησε 6 χρόνια. Το οίκημα δεν αφορά σε χώρο εστίασης αλλά σε σπίτι.

Να σημειωθεί, δε, πως η διαδικασία αυτή γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα. Υπάρχουν παντού αστυνομικοί και σκάφη του λιμενικού για να ελέγχουν τη διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει απρόοπτο. Ενώ, τη διαδικασία εποπτεύει ο Οδυσσέας Τσορμπάτζογλου, εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν παρουσιάστηκαν σήμερα. Βέβαια, μέχρι εχθές το βράδυ οι ιδιοκτήτες ήταν εκεί και έβγαζαν προσωπικά τους αντικείμενα από το σπίτι.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπάτζογλου δήλωσε στο «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 «Εκτελείται πρωτόκολλο κατεδάφισης. Εφόσον αυτό είναι ώριμο πρέπει να εκτελείται και να μην μένει στο συρτάρι. Ήταν ένα οίκημα χτισμένο πάνω στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας, αυτό είναι παράνομο. Μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη το πρωτόκολλο κατεδάφισης ωρίμασε και έπρεπε να εκτελεστεί. Εγώ παρακολουθώ τη νομιμότητα από όλες τις πλευρές και σε όλες τις πλευρές».

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του εισαγγελέα ότι «Αυτά θα τα δούμε και σε άλλα μέρη της Μυκόνου, εφόσον έχουμε ώριμα πρωτόκολα αυτά θα εκτελεστούν, όποιοι και αν είναι οι στόχοι. Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι.

Σχετικές ειδήσεις