ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Πάρτι που τελειώνουν άρον άρον και μουσική σε χαμηλή ένταση υπό τον φόβο των ελέγχων

Μύκονος: Πάρτι που τελειώνουν άρον άρον και μουσική σε χαμηλή ένταση υπό τον φόβο των ελέγχων
Pixabay

Μύκονος: Στο στόχαστρο καταγγελιών για πολεοδομικές αυθαιρεσίες βρέθηκε το «νησί των ανέμων» με τα περιπολικά να επιστρέφουν στους δρόμους και τους ελέγχους να είναι πλέον μαζικοί

Σε τίποτα δε θυμίζει την εικόνα του παρελθόντος η Μύκονος μετά το μπαράζ ελέγχων για αυθαιρεσίες στο νησί αλλά και τα λουκέτα σε γνωστά μαγαζιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η Μύκονος που βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών για πολεοδομικές αυθαιρεσίες πλέον είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν, αφού όπως αναφέρουν κάτοικοι, τα πάρτι στις βίλες τελειώνουν άρον-άρον ενώ ακόμα και η μουσική στα διάσημα κλαμπ του νησιού που κάποτε έκαναν τη γη να τρέμει από τα ντεσιμπέλ πλέον παίζει σε χαμηλή ένταση.

Στους δρόμους του νησιού, σε καθημερινή βάση έχουν επιστρέψει τα περιπολικά, με κάτοικο του νησιού να σημειώνει χαρακτηριστικά, «Κάθε τόσο έβλεπα και έναν ΔΙ.ΑΣ., ένα περιπολικό να περνάει, είχα να το δω χρόνια στη Μύκονο αυτό».

«Είχα ξεχάσει ότι υπάρχουν περιπολικά» τονίζει.

Κατέσχεσαν ενισχυτές σε εγκαίνια κλαμπ

Μάλιστα, στο πλαίσιο των ελέγχων που σημειώνονται μαζικά σε κλαμπ στο «νησί των ανέμων», τέσσερις εργαζόμενοι σε κέντρα διασκέδασης μεταφέρθηκαν στις αρχές καθώς, όπως αναφέρει άλλος κάτοικος, «Κατέσχεσαν για ηχορύπανση τους ενισχυτές του…, του κέντρου που δεν το πειράζει κανείς στο πάρτι των εγκαινίων του».

Να σημειωθεί δε ότι ακόμα και τα οικοδομικά υλικά έχουν σταματήσει να φτάνουν στο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ την Δευτέρας δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Την ίδια ώρα τα παραλιακά κέντρα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντολές κατεδάφισης περιμένουν την εκδίκαση των ενστάσεων.