ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συγκλονίζει ο αδερφός του αστυνομικού που αυτοκτόνησε – Ποιον «δείχνει» ως ηθικό αυτουργό

Κρήτη: Συγκλονίζει ο αδερφός του αστυνομικού που αυτοκτόνησε – Ποιον «δείχνει» ως ηθικό αυτουργό
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Θρήνος στην Κρήτη και το Λασίθι για τον διπλό απαγχονισμό των αστυνομικών που έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Βαριές κατηγορίες από τον αδερφό του 35χρονου για συνάδελφό του τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό της αυτοκτονίας.

Ο 35χρονος αρχιφύλακας, χειριστής λαγωνικών Κ9, έβαλε τέλος στη ζωή του και τη Δευτέρα (12/6) συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον αστυνομικό. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, δίνει ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις στην τραγική ιστορία, με όσα είπε στην εφημερίδα «Espresso».

Όπως ανέφερε ο αδερφός του 35χρονου, υπάρχει ηθικός αυτουργός για την αυτοκτονία και αυτός δεν είναι άλλος από έναν εκπαιδευτή σκύλων, ανώτερο του αδερφού του, ο οποίος είχε χειριστική συμπεριφορά.

«Έχουμε δύο κατηγορίες ανθρώπων όταν αδικούνται, η πρώτη κατηγορία θα αντιδράσει, θα αμυνθεί. Η δεύτερη κατηγορία στην οποία δυστυχώς άνηκε ο αδερφός μου, τα ''καταπίνει'' όλα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο αδελφός μου αδικήθηκε κατάφωρα και έμπλεξε με στημένη διαδικασία. Γιατί, όταν πήγε στο σχολείο, τον παρέλαβαν οι τέσσερις οι οποίοι είχαν ήδη τους σκύλους τους και στον αδερφό μου έδωσαν σκύλο που αποδείχθηκε Outsider. Αυτό όμως ο σκύλος στο πεδίο έβγαζε την εκπαίδευση και στη συνέχεια ''έδεσε'' και με τον αδερφό μου. Βρήκαν τη χημεία τους. Και ήρθε αυτός 20 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και τους λέει ''πρέπει να ανακατέψουμε την τράπουλα''. Ηταν τουλάχιστον ανεύθυνο και ανήθικο. Από πλευράς του έπαιξε με την ψυχολογία του αδερφού μου και τον οδήγησε στον θάνατο. Πήρε τον σκύλο του αδερφού μου και τον έδωσε σε άλλον, ενώ στον αδερφό μου έδωσε νέο σκύλο. Πώς ο αδερφός μου σε 20 ημέρες να φτάσει τον σκύλο σε χημεία και σε επίπεδο όπως είχε με τον προηγούμενο; Πώς να ολοκληρώσει σε καλή κατάταξη την εκπαίδευση; Παρόλα αυτά, το αποδέχθηκε και πήγε στο Λασίθι».

Στη συνέχεια, ο αδερφός του 35χρονου τόνισε πως «Του έλεγε ''δεν κάνεις εσύ για αστυνομικός''. Από την πρώτη ημέρα του το είχε πει. Τα μηνύματά του, τα έχω ακόμα στο κινητό μου. Πώς ξέρει ότι ο αδερφός μου δεν κάνει για αστυνομικός όταν έχει περάσει από τόσες υπηρεσίες, όταν ούτε ένας συνάδελφός του δεν έχει το παραμικρό να του καταλογίσει», συνεχίζει ο ίδιος και εκφράζει το παράπονό του: «Με ποια ψυχολογία να συνεχίσει όταν κάθε φορά τον υποτιμούσε και τον υποβίβαζε. Ζητούσε να του δείξει πράγματα και εκείνος αρνούνταν, κι ας ήταν ο εκπαιδευτής. Ο αδερφός μου δεν ήταν άνθρωπος που θα αντιδρούσε. Υστερα από δική μου πίεση, πήγε τον περασμένο Μάιο και κατέθεσε προσφυγή στην υπηρεσία με δικηγόρο για όσα είχαν συμβεί».

Κλείνοντας, υποστήριξε πως «Αν πεις για κάποιος ότι ''έφυγε'' από ψυχολογικά προβλήματα, είναι μια ημιτελής διατύπωση. Προκάλεσαν μια συμπεριφορά και ένας άνθρωπος έχει φύγει από τη ζωή. Εγώ ξέρω ότι ο αδερφός μου σε όλη την υπηρεσιακή του πορεία να πήρε το πολύ πέντε ημέρες αναρρωτική. Και βγήκε από το σχολείο στο Λασίθι δύο ημέρες πριν την αυτοχειρια, ιδιώτης νευρολόγος και διαπίστωση εργασιακό στρες, δίνοντάς του άδεια και αγωγή. Του αφαιρέθηκε το όπλο και τον παρέπεμψαν σε επιτροπή. Ένας άνθρωπος χωρίς ιατρικό ιστορικό».