ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Ανήλικοι απείλησαν νεαρούς με μαχαίρι και τους λήστεψαν – Συνελήφθησαν οι δράστες

Σύνταγμα: Ανήλικοι απείλησαν νεαρούς με μαχαίρι και τους λήστεψαν – Συνελήφθησαν οι δράστες

Τα θύματα της ληστείας απευθύνθηκαν στις αρχές και στελέχη της αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο ανήλικους δράστες και να τους συλλάβουν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (15/06), σημειώθηκε ένοπλη ληστεία εις βάρος τριών, νεαρών 18 ετών από δύο ανηλίκους, στην πλατεία Συντάγματος. Ήταν λίγο μετά τις 00:00, όταν οι τρεις νεαροί ήλθαν αντιμέτωποι με έναν 17χρονο Αλβανό και έναν 16χρονο Αιγύπτιο, οι οποίοι τους προσέγγισαν και με την απειλή μαχαιριού, τους απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα θύματα της ληστείας απευθύνθηκαν στις Αρχές και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο ανήλικους δράστες και να τους συλλάβουν. Σημειώνεται ότι δίπλα στο σημείο που έλαβε χώρα η ληστεία, εντοπίσθηκε ένα μαχαίρι 18 εκατοστών.

Χολαργός: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 4 ανηλίκους για ληστεία σε 13χρονο

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 13/06/2023 στο Χολαργό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις ανήλικοι (τρείς αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ηλικίας από 14 έως 16 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου, 13χρονος ημεδαπός, ο οποίος μόλις είχε εξέλθει από σχολικό συγκρότημα στο Χολαργό, αντιλήφθηκε τους κατηγορούμενους να τον ακολουθούν.

Ο 13χρονος απομακρύνθηκε τρέχοντας από το σημείο, με τους κατηγορούμενους να τον καταδιώκουν. Προκειμένου να τους αποφύγει εισήλθε σε πολυκατοικία, πλην όμως οι κατηγορούμενοι τον εγκλώβισαν και με χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, το οποίο επιτόπου μοιράστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια διέφυγαν.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντόπισαν τους κατηγορούμενους στην ανωτέρω περιοχή και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού - Παπάγου όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις