ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο: «Είσαι φερέφωνο, δεν έχεις το δικαίωμα να θρηνείς»

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο: «Είσαι φερέφωνο, δεν έχεις το δικαίωμα να θρηνείς»

Στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Γιάνης Βαρουφακης είπε στη δημοσιογράφο ότι «δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς»,

Χαμός στο Twitter με τον γραμματέα του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, και τη δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού StatusFM, Βιργινία Δημαρέση, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου 2023 και ενόψει των εκλογών, στον αέρα της εκπομπής. Στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 επιτέθηκε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Γιάνης Βαρουφακης είπε στη δημοσιογράφο ότι «δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς», για «εντεταλμένους του συστήματος που χτίζει το φράχτη», για «ΜΜΕ της Μητσοτάκης Α.Ε.» ενώ την χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό ως δημοσιογράφο που εξυπηρετεί ένα σύστημα το οποίο ψεύδεται» και «φερέφωνο το οποίο συμμερίζεται την ηθική αυτουργία των νεκρών στην Πύλο».

Μετά τη συνέντευξη την πρώτη κίνηση έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος χαρακτήρισε «φερέφωνο» την δημοσιογράφο προσθέτοντας ότι «τα χειρότερα έπονται».

«Η χυδαιότητα της Δεξιάς & των φερέφωνων άρχισε να φαίνεται μέσα από το αφήγημα "τραγωδία ήταν αλλά τι να κάνουμε, οι Φράχτες και τα pushback είναι αναγκαία για την εθνική ασφάλεια". Αν κρίνω από τη στάση φερέφωνου που μου πήρε συνέντευξη μόλις στο Status FM, τα χειρότερα έπονται» έγραψε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25.

«Θα περίμενα τουλάχιστον να μου κάνετε tag, αλλά τελικά περίμενα λάθος. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, ήταν αδικαιολόγητες. Όλη η συνέντευξη θα ανεβεί σε λίγο. Καλημέρα κ. @yanisvaroufakis» απάντησε η Βιργινία Δημαρέση.

Έπειτα την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜεΡΑ25, Έρικ Έντμαν «Ξέρετε τι πάει να πει κατάντια; Να ξεκινάς μια συνέντευξη μιλώντας για "μαύρη μέρα" και στην αμέσως επόμενη πρόταση να ξεμπλένεις τις πολιτικές και τους πολιτικούς που οδήγησαν στη μαύρη μέρα. BTW, το απόλυτο litmus test κρυφό-ακροδεξιάς είναι αν θα σε κάνει retweet ο @AdonisGeorgiadi . Συγχαρητήρια, περάσατε» έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜεΡΑ25.

«Κατάντια είναι να μου επιτίθεστε και πάλι προσωπικά, χαρακτηρίζοντας με ως κρυφό Ακροδεξιά. Γιατί δεν έχετε επιχειρήματα. Συνεχίστε κύριοι, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Αν δεν πήρατε το μήνυμά σας στην κάλπη της 21ης Μαΐου, έρχονται οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Καλημέρα» απάντησε για δεύτερη φορά στο ΜεΡΑ25 η δημοσιογράφος του StatusFM.

«Κυρία Δημαρακη, είστε δημοσιογράφος με το προνόμιο να μοιράζεστε τις απόψεις σας καθημερινά από δημόσια συχνότητα. Το να σας ασκεί κάνεις κριτική για τα όσα λέτε δεν νομίζω ότι είναι προσωπική επίθεση, είναι πολιτική αντιπαράθεση. Αν θεωρώ ότι τα όσα λέτε αντιπροσωπεύουν ακρο-δεξιές απόψεις, θα το πω. Και εσείς μπορείτε να με διαψεύσετε», ανταπάντησε ο Έρικ Έντμαν.

«Δημαρέση λέγομαι και όχι δεν μπορείτε να με χαρακτηρίζετε κρυφο Ακροδεξιά. Όπως κι εγώ δεν χαρακτήρισα τον κ. Βαρουφακη. Αν δεν αντέχετε να μιλάτε με επιχειρήματα, είναι προφανώς πρόβλημα» απάντησε η κα.Δημαρέση.

Σχετικές ειδήσεις