ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι βανδάλισαν περίπτερα της ΝΔ σε Πάτρα και Χανιά

Άγνωστοι βανδάλισαν περίπτερα της ΝΔ σε Πάτρα και Χανιά
Zarpanews

«Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη των επικίνδυνων τραμπούκων από όλα τα κόμματα. Δεν τους φοβόμαστε», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο περίπτερο της ΝΔ στην Πάτρα καταστρέφοντάς το και φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν εθελοντές του κόμματος στο πρόσωπο, όπως γνωστοποιεί η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, επισημαίνει: «Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη των επικίνδυνων τραμπούκων από όλα τα κόμματα. Δεν τους φοβόμαστε. Δεν πτοούμαστε. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τους επικίνδυνους φασίστες και οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στις 25 Ιουνίου.»

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτη και στο κέντρο των Χανίων κατά τη διάρκεια πορείας για το ναυάγιο στην Πύλο. Μέλη που συμμετείχαν σε αυτή, κατευθύνθηκαν προς το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, έγραψαν συνθήματα και κατέστρεψαν το υλικό που υπήρχε μέσα σε αυτό.

Το zarpanews.gr, επικοινώνησε με μέλος της ΟΝΝΕΔ που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε βάρδια στο περίπτερο του κόμματος, ο οποίος αναφέρει:

«Βρισκόμασταν στο περίπτερο όταν ξεκίνησε η πορεία. Αποφασίσαμε να το κλείσουμε για να μην προκαλέσουμε. Πέρασαν από την πλατεία 1866 και ξεκίνησαν να βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Χαληδων. Εμείς ήμασταν περίπου 10 μέτρα μακριά. Όταν απομακρύνθηκαν πήγαμε προς το περίπτερο για να το ανοίξουμε, μας είδαν και άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας και να μας επιτίθενται. Φοβηθήκαμε για τη σωματική μας ακεραιότητα».

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που κατάφεραν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.