ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Εικόνες χάους στη Θεσσαλονίκη - Πάνω από 450 κλήσεις στην πυροσβεστική

kastoria

Κακοκαιρία: Πολλοί δήμοι προσανατολίζονται να καταθέσουν αιτήματα προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εικόνες χάους στη Θεσσαλονίκη με την καταιγίδα να έχει προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες, ενώ το ρέμα της Πολίχνης έχει παρασύρει φερτά υλικά ακόμη και αυτοκίνητα.

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας έχει βρεθεί η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να καταθέτουν αιτήματα προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 νωρίς το πρωί θα αποστείλω στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα αιτήματα που μου έχουν ήδη κατατεθεί και όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, αλλά και αύριο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδει το ThessToday.gr είναι δραματική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, με τη σφοδρή βροχόπτωση να έχει υπερχειλίσει το ρέμα της Πολίχνης, παρασέρνοντας φέρτα υλικά αλλά και σταθμευμένα ΙΧ.Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε στραπατσαρισμένο, ενώ ακόμη δύο βρίσκονται λίγα μέτρα παρακάτω και συγκεκριμένα στο σημείο όπου ξεκινά η υπογειοποίηση της Θεσσαλονίκης.

450 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική από τα ξημερώματα του Σαββάτου για την κακοκαιρία, για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων και κοπές δέντρων, με τις κλήσεις έως τις 11.00 π.μ. να ξεπεράνε τις 400.