ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εντυπωσιακό θέαμα - «Πλημμύρισε» με αερόστατα ο ουρανός

Κρήτη: Εντυπωσιακό θέαμα - «Πλημμύρισε» με αερόστατα ο ουρανός
cretapost

Ένα υπέροχο θέαμα, τόσο για όσους τολμούν να δουν από ψηλά τον κάμπο του Οροπεδίου, όσο και εκείνους που παρακολουθούν την πορεία των αεράστατων από την ασφάλεια του εδάφους

Με ένα εντυπωσιακό θέαμα έρχονται αντιμέτωποι όσοι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν αυτές τις ημέρες στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Ο ουρανός του Οροπεδίου Λασιθίου, με θέα τα Λασιθιώτικα όρη, έχει γεμίσει με… πολύχρωμα «σύννεφα», αφού και φέτος ξεκίνησαν να πετούν τα αερόστατα, που προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα, τόσο για όσους τολμούν να δουν από ψηλά τον κάμπο του Οροπεδίου, όσο και εκείνους που παρακολουθούν την πορεία τους στον αέρα από την ασφάλεια του εδάφους.

Μετά από μια πρώτη πετυχημένη χρονιά πέρυσι, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, «τα αερόστατα και φέτος ήδη έχουν αρχίσει να “χρωματίζουν” τον ουρανό, με τους λάτρεις των αερόστατων να έχουν ήδη κάνει τις πρώτες τους πτήσεις και πολλούς ακόμη να έχουν από νωρίς εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, να ζήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία το επόμενο διάστημα».

aerostato

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη κατά την περσινή χρονιά, οι πτήσεις με τα τρία αερόστατα που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και σταμάτησαν τον Σεπτέμβριο πλησίασαν τις εκατό, ενώ σε αυτές απόλαυσαν την μοναδική εμπειρία 356 επιβάτες.

Η πρόβλεψη για φέτος, πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, είναι ότι οι πτήσεις που ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου θα είναι περισσότερες, όπως περισσότεροι θα είναι και οι επιβάτες των πτήσεων με τα τέσσερα συνολικά αερόστατα που πετούν στην περιοχή καθημερινά, είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα.

Επιπλέον ο κ. Στεφανάκης έκανε γνωστό ότι στα τέλη του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή και το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ για αερόστατα, που το «παρών» προβλέπεται να δώσουν αρκετές ομάδες από διάφορες χώρες, «χαρίζοντας μια υπέροχη και μοναδική αίσθηση σε όσους βρεθούν στην περιοχή».

πηγή:cretapost.gr