ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μήνυμα του 112 σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

Καιρός: Μήνυμα του 112 σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες
INTIME

Μήνυμα 112 για την κακοκαιρία σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

Το 112 ήχησε το πρωί της Κυριακής (18.06.2023) στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες στις τέσσερις περιοχές. Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας μέσω του WINDY:

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15-06-2023/1300 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Κυριακή (18-06-2023),

  • κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας,
  • μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες,
  • από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια,
  • από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,
  • κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας μέχρι και τις προμεσημβρινές θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, Αττική και τη Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).