ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάρει ανενόχλητο στους δρόμους του Πανοράματος

Θεσσαλονίκη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάρει ανενόχλητο στους δρόμους του Πανοράματος

Όπως φαίνεται σε βίντεο, πέντε μεγάλα αγριογούρουνα μαζί με πολλά μικρά, κυκλοφορούσαν το πρωί του Σαββάτου σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Ανησυχία προκαλεί στις τοπικές αρχές η εμφάνιση αγριογούρουνων σε όλο και περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τους δημάρχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση σοβαρού ατυχήματος, όπως το καλοκαίρι του 2022 στο Κιλκίς, όταν δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, μετά από σύγκρουση περιπολικού με αγέλη αγριόχοιρων.

Όπως αναφέρει και το Voria.gr, τα social media συνεχώς κατακλύζονται από βίντεο και φωτογραφίες με την παρουσία αγριογούρουνων σε κεντρικές περιοχές δήμων της Θεσσαλονίκης. Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται από τους δήμους, οι οποίοι στη συνέχεια ενημερώνουν τη δασική υπηρεσία, από την οποία ζητούν την αντιμετώπιση του θέματος.

Αυτή τη φορά εμφανίστηκε ένα ολόκληρο κοπάδι στους δρόμους του Πανοράματος.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε χρήστης του Facebook, περίπου πέντε μεγάλα αγριογούρουνα μαζί με πολλά μικρά, κυκλοφορούσαν στην οδό Ίωνος Δραγούμη στις 10:00 το πρωί στο Πανόραμα.

Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο καλεί τους γονείς να προσέχουν όταν βγαίνουν έξω με μικρά παιδιά.