ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Ψαροντουφεκάς πήγαινε για ψάρια και τελικά έπιασε... νάρκη από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Κεφαλονιά: Ψαροντουφεκάς πήγαινε για ψάρια και τελικά έπιασε... νάρκη από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε τη νάρκη περιγράφει τα όσα έζησε στην Κεφαλονιά

Αν ποτέ του έλεγαν ότι κάνοντας το αγαπημένο του χόμπι θα του συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα ο ίδιος δε θα το πίστευε ποτέ. Αλλά... «Ποτέ μην λες ποτέ»!

Λόγος γίνεται για έναν ψαροντουφεκά ο οποίος επέλεξε για το αγαπημένο του χόμπι τη νότια Κεφαλονιά. Ψάχνοντας, λοιπόν, για ψάρια βρήκε τελικά σε ένα βάθος μόλις 10 μέτρων μια τεράστια νάρκη που ήταν καθισμένη στο βυθό ανάμεσα σε πέτρες και φύκια.

Ο ίδιος πλησίασε με το ψαροντούφεκο και άρχισε να βιντεοσκοπεί τις υποβρύχιες εικόνες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 36χρονος Παναγιώτης Δημάκος πρώτα σοκαρίστηκε αλλά έπειτα αντέδρασε με ψυχραιμία, και σκέφτηκε πως λόγω του μικρού βάθους η νάρκη μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς φαίνεται να είναι άθικτη, ενώ διακρίνεται και σκουριά σε μερικά σημεία της.

Ο Παναγιώτης Δημάκος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Μια μέρα σαν την χθεσινή είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελεύθερη κατάδυση, βουτώντας για ψαροντούφεκο. Στα καταγάλανα νερά της νότιας Κεφαλονιάς σε σχετικά μικρό βάθος 10 μ ανακάλυψα μια νάρκη του 2ου παγκόσμιου πολέμου σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους».

«Η πρώτη σκέψη που έκανα μετά το δέος που μου προκάλεσε το θέαμα της νάρκης ηταν αν ειναι ακόμα ενεργή, αν μπορούσε ακόμα να κάνει την δουλειά που αρχικά είχε κατασκευαστεί και κατά ποσό ήταν επικίνδυνη σε τόσο μικρό βάθος για κάποιο αλιευτικό που σηκώνει δίχτυα η κάποιο μεγάλο σκάφος που θα έριχνε άγκυρα απάνω του. Επόμενη σκέψη ηταν να πάρω τηλέφωνο όταν βγω από το νερό την Ευτυχία Πενταράκη, τη φίλη μου που γνωρίζει από τέτοια περιστατικά να με καθοδηγήσει σε τι ενέργειες πρέπει να προβώ».

«Αφού βιντεοσκόπησα την νάρκη με υποβρύχια κάμερα πήρα το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας και ενημέρωσα το κατά τόπους λιμεναρχείο για τις απαραίτητες ενέργειες», λέει στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Δημάκος.

Το Λιμεναρχείο της Κεφαλονιάς ενημερώθηκε και αμέσως έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο σημείο ειδική ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση της νάρκης, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη εξουδετέρωσή της.

Σχετικές ειδήσεις