ΕΛΛΑΔΑ

Οι νέες αλλαγές στο ΕΚΑΒ - Επιστρατεύονται Στρατός και Πυροσβεστική

Οι νέες αλλαγές στο ΕΚΑΒ - Επιστρατεύονται Στρατός και Πυροσβεστική

ΕΚΑΒ: Σύμφωνα με το σχέδιο, άντρες από Στρατό και Πυροσβεστική πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως οδηγοί ασθενοφόρων με στόχο να βγουν στον δρόμο περισσότερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και των κέντρων υγείας

Οι αλλαγές αλλά και η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ είναι στους βασικούς στόχους της νέας κυβέρνησης, ειδικά μετά τα τραγικά γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων, όπου ασθενείς πέθαναν επειδή περίμεναν το ασθενοφόρο.

Καθώς η προτεραιότητα γίνεται επιτακτική, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον νέο υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να επισκέπτεται σήμερα αιφνιδιαστικά το Κέντρο Επιχειρήσεων προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, έδωσε το στίγμα για να εκλείψουν οι μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται.

Όπως ανακοινώθηκε Πυροσβεστική και ένοπλες δυνάμεις καλούνται να σβήσουν την... φωτιά των μεγάλων ελλείψεων στο ΕΚΑΒ με επιστράτευση μικτών πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, άντρες από Στρατό και Πυροσβεστική πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως οδηγοί ασθενοφόρων με στόχο να βγουν στον δρόμο περισσότερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και των κέντρων υγείας.

Το μοντέλο αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, εκεί δηλαδή που υπάρχουν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Η έλλειψη προσωπικού πάντως σε ολόκληρη τη χώρα παραμένει μεγάλο αγκάθι για το σύστημα υγείας.

Οι οδηγοί αυτοί θα συνοδεύονται είτε από διασώστες του ΕΚΑΒ είτε από νοσηλευτές και γιατρούς των Κέντρων Υγείας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν επαρκεί το προσωπικό των ΚΥ για να καλύψει και τη λειτουργία των ασθενοφόρων.