ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Οι πρώτοι των πρώτων που διέπρεψαν - Αποκαλύπτουν το «μυστικό της επιτυχίας»

Πανελλήνιες 2023: Οι πρώτοι των πρώτων που διέπρεψαν  - Αποκαλύπτουν το «μυστικό της επιτυχίας»

Με βαθμολογίες που... ζαλίζουν οι αριστούχοι των φετινών Πανελληνίων περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να φτάσουν στην κορυφή

Η συστηματική μελέτη, το παραγωγικό... άγχος αλλά και η εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου για ξεκούραση και χαλάρωση αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας για τους αριστούχους των φετινών Πανελληνίων.

Πρόκειται για μαθητές που άγγιξαν το απόλυτο «άριστα» και οι υψηλές επιδόσεις τους δικαίωσαν τον κόπο που κατέβαλαν τόσο τη φετινή δύσκολη χρονιά, όσο και τα προηγούμενα έτη που «έχτιζαν» για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η κορυφαία από τους πρώτους

Η κορυφαία σε βαθμολογία, όπως όλα δείχνουν, ήταν η Ζωή Λουκά συγκεντρώνοντας συνολικά 19.826 μόρια.

Έγραψε 19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική και όπως είπε στην ΕΡΤ «Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη»

Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει στην κλίση μου. Ότι και αν κάνω θέλω να συμβάλω ώστε να κάνουν κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη», επισήμανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2023.

Συγκέντρωσε 19.710 μόρια και αποκάλυψε τη συνταγή της επιτυχίας

Τα κοντέρ των βαθμολογιών «έσπασε» και ο Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη με 19.710 μόρια

Όπως ανέφερε ο μαθητής «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις».

Ο νεαρός Θεσσαλονικιός είπε επίσης ότι «μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι να μείνω εδώ».

Από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου κατάφερε να «σαρώσει» τα πάντα και η Άντα Μυλωνά που συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 19.640 μόρια.

Η Άντα κατόρθωσε να γράψει 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο PatrisNews, ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ίδια, διάβαζε αρκετές ώρες αλλά έβρισκε και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση αλλά και για… πιάνο.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα.

Έγραψα 19.640 μόρια και συγκεκριμένα 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση.

Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές.


Βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις και αγαπούσα πάντα τις θετικές επιστήμες, οπότε διάβαζα με ευχαρίστηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και όλους τους καθηγητές μου, τους καθηγητές του φροντιστηρίου και τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου, που με βοήθησαν όχι μόνο στην επιτυχία μου στις Πανελλήνιες, αλλά και στη διάκρισή μου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Χημείας και ιδιαίτερα στης Χημείας, όπου όντας στους 10 πρώτους μαθητές πανελλαδικά, συμμετείχα στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα Χημείας», ανέφερε αναλυτικά.

Η Ελισσάβετ «παιδί της καραντίνας» εξηγεί πώς έβγαλε 19.580 μόρια

Η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου, απόφοιτη του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, είναι μία από τους σχεδόν 89.000 υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών που χαρακτηρίστηκαν «τα παιδιά της καραντίνας», εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλαν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση κατά τα χρόνια της λυκειακής τους εκπαίδευσης και προετοιμασίας τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια.

Με βαθμούς 19 στο μάθημα της Έκθεσης, 19,5 στο μάθημα των Αρχαίων και 19,8 στα μαθήματα Λατινικών και της Ιστορίας, έχει συγκεντρώσει από 19.420 έως 19.580 μόρια - ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων κάθε σχολής του Πεδίου Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Το SMS που την ενημέρωνε για τη βαθμολογία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη βρήκε στο σπίτι της, σε καραντίνα, λόγω λοίμωξης με Covid-19.

«Κατέληξα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, γιατί έχει μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων που με ενδιαφέρουν και επιπρόσθετα την κατεύθυνση εξειδίκευσης στη Διπλωματία. Πέρα από αυτό, μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες», ανέφερε η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιλογή της σχολής, σημειώνοντας ότι οι γονείς της -ιδιωτικοί υπάλληλοι- την υποστήριξαν στο να μπορέσει να βρει αυτό που ταιριάζει στα όνειρα και στις δεξιότητές της.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της, εξήγησε πως από τη Β' Λυκείου, παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε φροντιστηριακά μαθήματα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη γυμναστική και μαθήματα χορού, που λειτουργούσαν ως βαλβίδα εκτόνωσης του άγχους της περιόδου.

Σχετικά με την περίοδο της πανδημίας και το πώς επηρέασε την πορεία της και των συμμαθητών της, η 18χρονη απάντησε πως «τα όποια κενά μπορεί να δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που έλειψε η διά ζώσης εκπαίδευση και επικοινωνία καλύφθηκαν, αν και σε ψυχολογικό επίπεδο σίγουρα αυτό που ζήσαμε άφησε κάτι σε όλους μας».

Ως παρότρυνση προς τους φίλους της που τώρα θα εισέλθουν στην τελική φάση της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του επόμενου έτους, λέει: «Αν χρειαστεί να απουσιάσουν από κάποια μαθήματα, π.χ. λόγω ασθένειας, να μην αγχωθούν. Γενικώς μπορούν να μην τρελαίνονται, να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους, στις ανάγκες τους».

Τα δίδυμα αδέρφια από τις Σέρρες που σάρωσαν στις Πανελλήνιες

Διπλή χαρά για μια οικογένεια στις Σέρρες, αφού δύο δίδυμα αδέρφια κατάφεραν να θριαμβεύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023, συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια ο καθένας.

Η Δήμητρα Μπούσιου συγκέντρωσε 19.350 μόρια και ο Παναγιώτης Μπούσιος που συγκέντρωσε 19.010 μόρια.

«Χρειάζεται μεθοδευμένο διάβασμα από την αρχή της χρονιάς και οργάνωση αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά», είπε η Δήμητρα στην ΕΡΤ, με τον αδερφό της, Παναγιώτη να προσθέτει πως οι Πανελλαδικές χρειάζονται «πρόγραμμα, διάβασμα και στήριξη από καθηγητές και οικογένεια».

Τα δύο αδέρφια προετοιμάστηκαν με μαθήματα στο Φροντιστήριο, όπου πήγαιναν αμέσως μετά το σχολείο, με τον χρόνο να είναι περιορισμένος και το διάβασμα αρκετό. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Παναγιώτης φυσικά και έκαναν και τις εξόδους τους αλλά «με μέτρο».

Όσο για τις σχολές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, για την Δήμητρα είναι η Στρατιωτική Ιατρική, ενώ για τον Παναγιώτη, το Πολυτεχνείο.

Σχετικές ειδήσεις