ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες αύριο στα ηπειρωτικά - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

arnaoutoglou

O μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει  για την Τετάρτη άνοδο θερμοκρασίας αλλά και βροχές

Ακόμη πιο ασταθής θα είναι ο καιρός την Τετάρτη με μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Η ημέρα στις περισσότερες περιοχές θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, με εξαίρεση τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας εκεί όπου θα επικρατήσει συννεφιά. Πιθανότητα για κάποια τοπική μπόρα στη Δυτική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι και αργότερα αναμένονται μπόρες και καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της βορειοδυτικής Θεσσαλίας, στην Ήπειρο και στα ορεινά-ημιορεινά της Μακεδονίας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια από το πρωί, με λίγες πρόσκαιρες συννεφιές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινές βορειοδυτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα έχει αυξημένη υγρασία από τις πρωινές ώρες με λίγα σύννεφα, κατά τόπους αυξημένα, με πιθανότητα για κάποια ασθενή τοπική μπόρα. Στην πορεία της ημέρας τα σύννεφα θα πυκνώσουν και αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Περιφέρεια. Η θερμοκρασία μέχρι τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου