ΕΛΛΑΔΑ

Ίος: Πάμφθηνα τα ποτά στην «ξελογιάστρα» των Κυκλάδων

Ίος: Πάμφθηνα τα ποτά στην «ξελογιάστρα» των Κυκλάδων

Ίος: Πολλοί νεαροί λόγω των εξωφρενικά χαμηλών τιμών δεν υπολογίζουν τα όριά τους και καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται κατά χιλιάδες στα επείγοντα του νοσοκομείου με πιο πρόσφατη την τραγική υπόθεση των δύο Ιρλανθών μαθητών

Η Ίος είναι από τα νησιά που ενδείκνυνται για ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσεως, ιδίως για νεαρές ηλικίες, με δωρεάν σφηνάκια, ξέφρενους χορούς, φωτιές στις μπάρες και φυσικά άφθονο αλκοόλ που ρέει ακόμα και μέσα σε κουβαδάκια. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν ξελογιάστρα των Κυκλάδων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση με τους δύο Ιρλανδούς, για τους οποίους αναμένονται τα αποτελέσματα νεκροψίας-νεκροτομής για να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Πάμφθηνο το αλκοόλ

«Αν είσαι αλκοολικός σαν εμένα, μπορείς να κερδίσεις αναμνηστικό μπλουζάκι πίνοντας 7 σφηνάκια», αναφέρουν τουρίστες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα πάντα καθώς το αλκοόλ πωλείται πολύ φθηνά.

Ενδεικτικός έως και ύποπτος είναι τιμοκατάλογος σε γνωστό μαγαζί του νησιού, όπου δύο κοκτέιλ που σε άλλο νησί θα έκαναν γύρω στα 20 ευρώ, στην Ίο κοστίζουν μόνο 5 ευρώ και τα δύο.

Τρία σφηνάκια Tequila, Vodka ή Sambuca με 5 ευρώ και αν θες να κεράσεις το μαγαζί θα χρειαστείς μόλις ένα 20ρικο για 25 σφηνάκια. Για αυτήν τη συναρπαστική νυχτερινή εμπειρία όπως γράφουν οι τουρίστες στο TikTok οι τουρίστες, έρχονται και ξαναέρχονται στο νησί.

«Είναι η δεύτερη φορά μου εδώ και μπορώ να πω ότι θα έρχομαι κάθε χρόνο».

Η Ίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ούτε όμως και από την «τρέλα» της Μυκόνου αφού τα γραφικά σοκάκια που το πρωί δείχνουν ήρεμα, το βράδυ σφύζουν από ζωή.

«Sfaliara challenge»

Της μόδας έχει γίνει το «sfaliara challenge» που ουσιαστικά, πίνεις, τρως ξύλο και... πληρώνεις.

«Παίζει μόνο ελληνική μουσική και αν πιείς σφηνάκι μια από τις σερβιτόρες θα σε χαστουκίσει».

Αυτό κάνουν εκατοντάδες τουρίστες στην Ίο οι οποίοι με κάθε σφηνάκι στο μπαρ ζητούν και παίρνουν ένα πολύχρωμο χαστούκι δώρο από το μαγαζί. Άλλοι πάλι πιο σκληροπυρηνικοί προτιμούν να φορέσουν κράνος και να τους χτυπήσουν στο κεφάλι με ό,τι βρουν, από σανίδα του σκέιτ μέχρι πυροσβεστήρα και σφυρί.

«Είναι δύο διαφορετικά μαγαζιά. Το πρώτο μαγαζί που το κάνει αρκετά χρόνια τώρα, πληρώνει ο πελάτης 5 ευρώ και αφού πιει το σφηνάκι του, η κοπέλα που δουλεύει μέσα από το μπαρ τον σφαλιαρίζει με μπογιές και το άλλο μαγαζί που ξεκίνησε φέτος να το κάνει, το κάνουν στην είσοδο του μαγαζιού, έχει σαν ένα γραφειάκι, πάλι εξίσου, πληρώνουν εκεί πέρα την κοπέλα και τους σφαλιαρίζει με μπογιά».

Πολλοί νεαροί λόγω των εξωφρενικά χαμηλών τιμών δεν υπολογίζουν τα όριά τους και καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται κατά χιλιάδες στα επείγοντα του νοσοκομείου με πιο πρόσφατη την τραγική υπόθεση των δύο Ιρλανθών μαθητών.

Ήρθαν στη χώρα μας για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, ωστόσο ο έλεγχος χάθηκε και τα δύο νέα αγόρια έχασαν τη ζωή τους.