ΕΛΛΑΔΑ

Ίος: Απαντήσεις στην νεκροψία για τα αίτια θανάτου των 18χρονων- Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ποτά

Ίος: Απαντήσεις στην νεκροψία για τα αίτια θανάτου των 18χρονων- Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ποτά

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία των δύο 18χρονων που πέθαναν στην Ίο - Εκατοντάδες Ιρλανδοί συνόδευσαν τις σορούς των νεαρών στο λιμάνι του νησιού

Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Διευκρινίσεις για την αιτία θανάτου των δύο παιδιών αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα.

Οι σοροί των παιδιών θα επαναπατριστούν μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Οι γονείς των παιδιών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, όπου και συντονίζουν τις διαδικασίες.

Όλοι αναμένουν με αγωνία τη νεκροψία, η οποία θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Αν και τα τραύματα του Άντριου υποδηλώνουν πως σκοτώθηκε όταν έπεσε σε γκρεμό, γυρίζοντας με τα πόδια στο ξενοδοχείο του, όμως οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο της εγκληματικής αμέλειας. Συγκεκριμένα, ερευνούν αν τα ποτά που κατανάλωσε ο ίδιος και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί. Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει αν κάποιο είδος επαγόμενης ουσίας μπορεί να συνέβαλε στους θανάτους και των δύο αγοριών.

Υπενθυμίζεται πως ο Max αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και πριν από ένα χρόνο υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς, όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Ο Kelleher μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τα δύο παιδιά, λέγοντας πως «είναι μια τεράστια τραγωδία. Είμαστε όλοι τραυματισμένοι. Αυτοί οι δύο νέοι άνδρες θα είχαν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο». «Ήταν λαμπροί νέοι, σπουδαίοι παίκτες του ράγκμπι. Ο Andrew ήταν και ικανός ποδοσφαιριστής, έπαιζε για την Belmont», συμπλήρωσε.

Σκηνές αρχαίας τραγωδία σε Ίο και Δουβλίνο

Από το κέντρο Υγείας της Ίου έως το λιμάνι, όπου αναχωρούσε το πλοίο της γραμμής εκατοντάδες Ιρλανδοί φίλοι και συμπατριώτες των δύο άτυχων 18χρονων, συνόδευσαν τις σορούς τους, σιωπηλοί, αποτίνοντας φόρο τιμής.

Λίγο πριν βάλουν τα φέρετρα των δύο φίλων στο πλοίο, τοποθέτησαν πάνω τους λίγα κίτρινα τριαντάφυλλα. Λουλούδια άφησαν και στο σημείο, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του 18χρονου Andrew, και ένα μπουκέτο με ροζ τριαντάφυλλα εκεί, όπου κατέρρευσε ο Max.

Παράλληλα στο Δουβλίνο, στο σχολείο του Andrew O'Donnell και του Max Wall, St Michael's, τελέστηκε προσευχή για τον θάνατο των δύο παιδιών. Οι συμμαθητές τους, αλλά και οι καθηγητές τους άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη τους και έγραψαν λίγα λόγια αγάπης για τους 18χρονους φίλους. Στην τελετή παρευρέθηκαν και αρκετοί από τους φίλους τους που ήταν μαζί τους στις διακοπές, οι οποίοι γύρισαν συντετριμμένοι στην πατρίδα.

Συγκλονίζει ο πατέρας του Άντριου

Ο πατέρας του Άντριου Ο’ Ντόνελ, Γκάβιν, συγκλονίζει μιλώντας για την απώλεια του γιου του. «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», λέει, σύμφωνα με στενό οικογενειακό φίλο που μίλησε στη Daily Mail και ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Ο Γκάβιν είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο παππούς του Άντριου, ο Τζο είναι γιατρός και ήταν πολύ περήφανοι για τον Άντριου, ο οποίος βρισκόταν στην ακμή της ζωής του. Αυτή είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Όλοι βρίσκονται σε σοκ. Είναι απλώς ανεξήγητο. Ο Άντριου και ο Μαξ ήταν τόσο νέοι. Απλώς δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Όλοι θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».

Στο νότιο Δουβλίνο οι κάτοικοι είναι σε «σοκ και απόγνωση», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του Κολλεγίου, όπου φοιτούσαν οι 18χρονοι. «Οι νεκροτομές θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο τους έχουν ανοιχτεί δύο βιβλία συλλυπητηρίων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, προγραμματίζονται λειτουργίες στη μνήμη των δύο παιδιών.

Ο Μαξ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του

Η MailOnline αποκαλύπτει ότι η αστυνομία άρχισε να αναζητά τον Άντριου το πρωί της Κυριακής (2/7), περίπου 24 ώρες μετά την εξαφάνισή του. Ο διευθυντής του Κολλεγίου St Michael, Τιμ Κέλεχερ είπε ότι οι τοπικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την αναζήτηση το πρωί, όταν το φως θα ήταν καλύτερο.

Η σορός του 18χρονου Άντριου εντοπίστηκε στο γκρεμό χάρη στο σήμα από το κινητό του τηλέφωνο, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου St Michael’s College στο οποίο φοιτούσαν οι δύο νεαροί Ιρλανδοί. Σύμφωνα με τον ίδιο «αν ο Άντριου περπατούσε ένα-δύο μέτρα δεξιά ή αριστέρα της διαδρομής που είχε ακολουθήσει, μπορεί να μην είχε βρεθεί στο κενό»

Ο ίδιος επιβεβαίωσε από τη μια ότι ο Μαξ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση πριν από μερικά χρόνια και από την άλλη ότι ο Άντριου είχε περάσει τις τελευταίες ώρες πριν τον τραγικό θάνατό του σε μπαρ της Ίου καταναλώνοντας αλκοόλ πριν τελικά να πάρει τη μοιραία απόφαση να επιστρέψει μόνος του στο κατάλυμα στο οποίο έμενε στο νησί.

«Είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Είμαστε όλοι τραυματισμένοι. Αυτοί οι δύο νέοι θα είχαν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο. Ήταν πανέξυπνοι νέοι. Σπουδαίοι παίκτες ράγκμπι και ο Άντριου ήταν επίσης ένας ικανός ποδοσφαιριστής που έπαιζε για την Belmont. Θα έπρεπε να γιορτάζουμε τις επιτυχίες τους, αλλά οι γονείς τους είναι σε ένα πλοίο με δύο κουτιά που περιέχουν τα σώματα των γιων τους», συμπλήρωσε.

Αποκαλύψεις για τις τελευταίες στιγμές των παιδιών

Τις τελευταίες στιγμές των δύο 18χρονων Ιρλανδών μαθητών που πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά στην Ίο αποκαλύπτει δημοσίευμα της Daily Mail, αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία των Αρχών του νησιού.

Ο 18χρονος Max, μαζί με δεκάδες άλλους συμμαθητές του, αναζητούσε για 24 ώρες τον φίλο του, τυπώνοντας αφίσες με τη φωτογραφία του.

Όταν έμαθε για το τραγικό τέλος του φίλου του, αποφάσισε να επιστρέψει στο Δουβλίνο, αλλά δεν πρόλαβε καθώς κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι της Ίου όπου περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά.

Το βράδυ της Παρασκευής πριν από το μοιραίο βράδυ οι δύο φίλοι διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής.

Διαβαστε επίσης:

Ίος: Το αγωνιώδες τέλος του 18χρονου Μαξ - Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τους 2 Ιρλανδούς

Ίος: Θρίλερ με τους θανάτους των δύο Ιρλανδών - Η κραυγή του πατέρα και τα... ποτά «μπόμπες»

Ίος: Ο πατέρας του Άντριου συγκλονίζει – «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι»