ΚΟΣΜΟΣ

Ίος: Το αγωνιώδες τέλος του 18χρονου Μαξ - Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τους 2 Ιρλανδούς

Ίος: Το αγωνιώδες τέλος του 18χρονου Μαξ - Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τους 2 Ιρλανδούς

Ίος: Ο 18χρονος Μαξ Γουόλ αναζητούσε εναγωνίως μια ολόκληρη ημέρα τον φίλο του, Άντριου, πριν καταρρεύσει και ο ίδιος στο λιμάνι του νησιού, γράφει η Daily Mail. Φως στη διπλή τραγωδία αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σήμερα αναμένονται απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των δύο νέων από την Ιρλανδία που κατέληξαν με διαφορά λίγων ωρών στο νησί της Ίου. Οι 18χρονοι Μαξ Γουόλ και Άντριου Ο' Ντόνελ, πέθαναν ξαφνικά το περασμένο Σάββατο (1/7) ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο νησί των Κυκλάδων, μαζί με δεκάδες άλλους συμμαθητές τους.

Η νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά θα είναι κομβική, την ώρα που στο νησί συνεχίζονται οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του τραγικού θανάτου τους. Σύμφωνα με την DailyMail, η οποία επικαλείται δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας, Κωνσταντίας Δημογλίδου, η ΕΛΑΣ θα εξετάσει αν τα ποτά που είχαν καταναλώσει τα παιδιά πριν το τραγικό περιστατικό ήταν νοθευμένα. Στην Ίο βρίσκονται και δύο ερευνητές από την ιρλανδική αστυνομία που θα βοηθήσουν και στην επικοινωνία με τους ιρλανδούς αξιωματούχους και συγγενείς.

Ο Άντριου Ο'Ντόνελ

Νέες λεπτομέρειες που βλέπουν το φως εν τω μεταξύ συμπληρώνουν το παζλ της τραγωδίας με τους δύο 18χρονους Ιρλανδούς που έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών στην Ίο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μαξ Γουόλ έψαχνε για μια ολόκληρη ημέρα τον φίλο του, Άντριου Ο' Ντόνελ, πριν τελικά καταρρεύσει στο λιμάνι αφού έμαθε το τραγικό τέλος του συμμαθητή του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Μαξ ανησυχούσε τόσο πολύ για το φίλο του που επισκέφθηκε ειδικό κατάστημα στην Ίο και έφτιαξε αφίσες για την εξαφάνιση του Άντριου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου. Στη συνέχεια τις μοίρασε στους ντόπιους και τις τοποθέτησε στην περιοχή, καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει τον συμπαίκτη του στο ράγκμπι και αναζητώντας πληροφορίες για την τύχη του.

Όταν έμαθε για το τραγικό τέλος του φίλου του που άφησε την τελευταία του πνοή σε έναν γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη, ο Μαξ αποφάσισε να επιστρέψει στο Δουβλίνο προκειμένου να βρεθεί μαζί με ανθρώπους που γνώριζαν τον Άντριου και να μοιραστεί μαζί τους τον πόνο του. Δεν πρόλαβε όμως, καθώς κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι της Ίου όπου περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά.

Όπως είπαν φίλοι του ο Μαξ ήταν «συντετριμμένος» για τον θάνατο του Άντριου και είχε αποφασίσει ότι «το πάρτι τελείωσε» μαζεύοντας τα πράγματά του για να επιστρέψει στην Ιρλανδία.Οι φίλοι του είπαν ότι ήταν «συντετριμμένος» από τον θάνατο του Άντριου και αποφάσισε ότι «το πάρτι τελείωσε» και έφτιαξε τις βαλίτσες του. Μαζί του είχε το σακίδιο και το τηλέφωνό του, όταν κατέρρευσε και πέθανε ενώ περίμενε το πλοίο

Ο Μαξ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του

Η MailOnline αποκαλύπτει ότι η αστυνομία άρχισε να αναζητά τον Άντριου το πρωί της Κυριακής (2/7), περίπου 24 ώρες μετά την εξαφάνισή του. Ο διευθυντής του Κολλεγίου St Michael, Τιμ Κέλεχερ είπε ότι οι τοπικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την αναζήτηση το πρωί, όταν το φως θα ήταν καλύτερο.

Η σορός του 18χρονου Άντριου εντοπίστηκε στο γκρεμό χάρη στο σήμα από το κινητό του τηλέφωνο, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου St Michael’s College στο οποίο φοιτούσαν οι δύο νεαροί Ιρλανδοί. Σύμφωνα με τον ίδιο «αν ο Άντριου περπατούσε ένα-δύο μέτρα δεξιά ή αριστέρα της διαδρομής που είχε ακολουθήσει, μπορεί να μην είχε βρεθεί στο κενό»

Ο ίδιος επιβεβαίωσε από τη μια ότι ο Μαξ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση πριν από μερικά χρόνια και από την άλλη ότι ο Άντριου είχε περάσει τις τελευταίες ώρες πριν τον τραγικό θάνατό του σε μπαρ της Ίου καταναλώνοντας αλκοόλ πριν τελικά να πάρει τη μοιραία απόφαση να επιστρέψει μόνος του στο κατάλυμα στο οποίο έμενε στο νησί.

Θρήνος στο Δουβλίνο

«Είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Είμαστε όλοι τραυματισμένοι. Αυτοί οι δύο νέοι θα είχαν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο. Ήταν πανέξυπνοι νέοι. Σπουδαίοι παίκτες ράγκμπι και ο Άντριου ήταν επίσης ένας ικανός ποδοσφαιριστής που έπαιζε για την Belmont. Θα έπρεπε να γιορτάζουμε τις επιτυχίες τους, αλλά οι γονείς τους είναι σε ένα πλοίο με δύο κουτιά που περιέχουν τα σώματα των γιων τους».

Είπε ότι οι θάνατοι ήταν άσχετοι και δεν πίστευε ότι τα ποτά τους ήταν «μπόμπες», όπως όπως έχει αναφερθεί. Ιρλανδοί ντετέκτιβ έχουν πετάξει στην Ίο για να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία στις έρευνές της.

Φως στα αίτια των θανάτων των δύο αγοριών αναμένεται να ρίξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις. Οι γονείς τους παρέλαβαν χτες το πρωί (3/7) τις σορούς των παιδιών τους από το κέντρο υγείας της Ίου, τις συνόδευσαν στο πλοίο που τις μετέφερε στον Πειραιά και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία όπου και περιμένουν απαντήσεις από τους ιατροδικαστές.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να «ρίξουν» φως στην υπόθεση. «Ενώ τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του Άντριου υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, σκοντάφτοντας, διερευνούμε και την εγκληματική αμέλεια», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συγκλονίζει ο πατέρας του Άντριου

Ο πατέρας του Άντριου Ο’ Ντόνελ, Γκάβιν, συγκλονίζει μιλώντας για την απώλεια του γιου του. «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», λέει, σύμφωνα με στενό οικογενειακό φίλο που μίλησε στη Daily Mail και ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Ο Γκάβιν είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο παππούς του Άντριου, ο Τζο είναι γιατρός και ήταν πολύ περήφανοι για τον Άντριου, ο οποίος βρισκόταν στην ακμή της ζωής του. Αυτή είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Όλοι βρίσκονται σε σοκ. Είναι απλώς ανεξήγητο. Ο Άντριου και ο Μαξ ήταν τόσο νέοι. Απλώς δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Όλοι θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».

Στο νότιο Δουβλίνο οι κάτοικοι είναι σε «σοκ και απόγνωση», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του Κολλεγίου, όπου φοιτούσαν οι 18χρονοι. «Οι νεκροτομές θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο τους έχουν ανοιχτεί δύο βιβλία συλλυπητηρίων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, προγραμματίζονται λειτουργίες στη μνήμη των δύο παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις