ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, λίγες μέρες πριν τον καύσωνα που θα χτυπήσει στη χώρα από την Τετάρτη 

Μόνο σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από τα ορεινά της Πελοποννήσου μέχρι τα ορεινά της υπόλοιπης κορυφογραμμής της Πίνδου, αλλά και σε ορεινές περιοχές της

ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις.

Στην Θράκη αναμένονται λίγες παραπάνω νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες, που όμως δε θα δώσουν βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο ήλιος θα λάμψει και αίθριος ουρανός θα κυριαρχεί και τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στους 34 – 37 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα θα κυμαίνεται στους 34 – 36, στα βόρεια ηπειρώτικα στους 35 – 36, σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές στους 31 – 35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι βοριάδες έως 4 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία από 23 – 35 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία στους 22 – 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Μεταβατική ημέρα είναι η Τρίτη, με μία μετάβαση από τις πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες στις πιο υψηλές. Συγκεκριμένα, την Τρίτη η θερμοκρασία θα είναι στους 37 και 38 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα είναι η πρώτη μέρα του καύσωνα, σύμφωνα με τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με 38 – 41 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και 39 στη δυτική Ελλάδα.

Στους 39 – 41 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 35 – 38 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.