ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών - Φτιάχνουν αυτοσχέδια χαρτάκια προτεραιότητας

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών - Φτιάχνουν αυτοσχέδια χαρτάκια προτεραιότητας
Glomex

Οι πολίτες από τα χαράματα σχηματίζουν ουρές έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών με την ελπίδα να εξυπηρετηθούν 

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία για τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν για υποθέσεις τους από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, από τις 4 το πρωί της Δευτέρας οι πολίτες σχημάτισαν ουρά έξω από το υποθηκοφυλακείο, η οποία λίγο πριν ανοίξει η υπηρεσία στις 8:30 το πρωί έφτανε τα 150 άτομα.

Προκειμένου να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία, οι πολίτες αναγκάζονται να φτιάξουν αυτοσχέδια χαρτάκια προτεραιότητας, ενώ σε κόλλες χαρτί έγραψαν το όνομά τους, έτσι ώστε να μπουν στην υπηρεσία με τη σειρά που έχουν προσέλθει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η υπηρεσία έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη δυσκολία στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς αυτή τη στιγμή στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών στην οδό Αριστοτέλους εξυπηρετούν περίπου 20 υπάλληλοι, δηλαδή σχεδόν το 1/3 από όσους θα έπρεπε να απασχολούνται κανονικά. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, εάν προσέλθουν 10 δικηγόροι με 2 υποθέσεις ο καθένας δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν κανέναν άλλο.

Η εικόνα αυτή επικρατεί στα περισσότερα υποθηκοφυλακεία της χώρας με έντονη τη δυσαρέσκεια των πολιτών για αυτή την κατάσταση, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τα πράγματα έχουν ξεφύγει στην αναμονή για να εξυπηρετηθούν, λόγω του έντονου εκνευρισμού.