ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα «ρίξουν φως» στα αιτία θανάτου της 16χρονης Δήμητρας

Χαλκιδική: Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα «ρίξουν φως» στα αιτία θανάτου της 16χρονης Δήμητρας

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης κοπέλας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 16χρονης κοπέλας από τη Χαλκιδική. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν περισσότερο «φως» σχετικά με τα αίτια θανάτου της 16χρονης Δήμητρας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που τα ξημερώματα της Τετάρτης άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική.

Πληροφορίες του thestival αναφέρουν ότι η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης κοπέλας, ο θάνατός της επήλθε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου, που σημαίνει ότι πιθανότατα πνίγηκε από τον εμετό της.

Σημειώνεται ότι φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού, αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που θα «απαντήσουν» και στο ενδεχόμενο σύνδεσης με την τροφική αλλεργία που είχε η 16χρονη, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με αναφορές η 16χρονη τα τελευταία χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 16χρονης

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η κηδεία της 16χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/7) στη Χαλκιδική.

Φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές της 16χρονης, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας λουλούδια, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Ἱερό Ναό Αγίου Ἀθανασίου Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης, για να αποχαιρετήσουν την άτυχη κοπέλα.

Όπως μεταδίδει το Seleo.gr, έξω από τον Ναό, φίλοι της την αποχαιρετούν με μαρσαρίσματα, καθώς όπως λένε λάτρευε αυτόν τον ήχο των μηχανών.

«Το πρόσωπό της είχε ασπρίσει, τα χείλη της είχαν γίνει μπλε»

Φίλος της 16χρονης, ο οποίος βρισκόταν μαζί της εκείνο το βράδυ, περιέγραψε στο thestival.gr τα δραματικά λεπτά που έζησαν.

«Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είπαμε με τα κορίτσια να πάμε μία βόλτα. Πεινάσαμε και πήγαμε για φαγητό. Καθίσαμε στο μαγαζί και η Δήμητρα παρήγγειλε hot dog. Το κορίτσι είχε την αλλεργία της και είπε να μη βάλουν μέσα μουστάρδα γιατί δεν έπρεπε να φάει. Φάγαμε και φύγαμε πριν κλείσει το μαγαζί περίπου στις 4.40. Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της».

«Κάτσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει. Η μία φίλη μας είπε “τρέξτε στο σπίτι να πάρετε τα φάρμακα”. Μετά είπε σε άλλο κορίτσι “σβήνει, λιποθυμάει” και τρέχουμε στο σπίτι, παίρνουμε το τσαντάκι με τα φάρμακα της και έτρεξα, την είδα να είναι κάτω στο έδαφος. Ήδη είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις, είχε χλομιάσει. Πήρα το φάρμακο, τη σήκωσα για να δω αν έχει καταπιεί τη γλώσσα της, δεν το είχε κάνει».

«Έτσι όπως τη σήκωσα είδα το πρόσωπό της που είχε ασπρίσει. Τα χείλη της ήταν μπλε και προσπαθούσα να της βάλω οποίο φάρμακο έβρισκα στο τσαντάκι. Είδα ότι δεν έπαιρνε ανάσα. Είπα στη μία φίλη μας να την κρατήσει και πήγα σε ένα διπλανό ξενοδοχείο και ζήτησα βοήθεια από τη ρεσεψιόν. Η μία κοπέλα κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο ήρθε μετά από 45 λεπτά και τους ξαναπήραμε».

«Είχε ήδη καταλήξει όταν ήρθε το ασθενοφόρο»

Συντετριμμένος ο φίλος της 16χρονης αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να την επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη πια αργά.

«Τους εξηγήσαμε ότι η κοπέλα δε μπορούσε να αναπνεύσει και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μας ρωτούσαν πόσο χρονών είναι, πού είναι, πώς την λένε, μετά από 15 λεπτά από την πρώτη κλήση. Φωνάξαμε μια οικογένεια τουριστών που ήταν κοντά και ξεκίνησαν να της κάνουν μαλάξεις. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο η Δήμητρα είχε ήδη καταλήξει. Την έβαλαν μέσα, προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν. Από το σημείο που έγινε, μέχρι το σπίτι που πήγα να πάρω τα φάρμακα ήταν μόλις ένα λεπτό μακριά. Η Δήμητρα ζήτησε ένα απλό hot dog γιατί ήξερε ότι δε μπορούσε να φάει μουστάρδα και φανταστήκαμε ότι δε έβαλαν. Δεν ανέφερε κάτι, λογικά δε θα είχε μουστάρδα για να μην αναφέρει τίποτα».

Τι υποστηρίζει ο καταστηματάρχης

Ο καταστηματάρχης στο επίμαχο εστιατόριο υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι, «η κοπέλα ήρθε στο κατάστημα με την παρέα της και ζήτησε ένα χοτ ντογκ χωρίς μουστάρδα κι ένα με από όλα. Δεν μας ενημέρωσε για κάποια αλλεργία ωστόσο τα χοτ ντογκ που σερβίρουμε δεν έχουν λακτόζη».

Ξεσπά ο γαμπρός της 16χρονης

Ο γαμπρός της άτυχης 16χρονης, Μάριος Αραμπάτζης ζητάει α τιμωρηθούν οι ένοχοι και επιρρίπτει ευθύνες για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο άργησε να φτάσει στο σημείο, με την 16χρονη να χάνει τη ζωή της.

«Αυτά γίνονται εδώ και τριάντα χρόνια και συνεχίζουν και πεθαίνουν άδικα, εν έτη 2023 δεν γίνεται ένα παιδί να φεύγει επειδή κατανάλωσε ένα χοντ ντογκ και ένα ασθενοφόρο κι ένα ασθενοφόρο 05.00 το πρωί που στην ίδια εμβέλεια υπήρχανε τρία κέντρα υγείας, έξι ασθενοφόρα δεν μπόρεσε να φτάσει εγκαίρως ένα ασθενοφόρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάριος Αραμπάτζης.

Παράλληλα, εργαζόμενος του ΕΚΑΒ με ανάρτηση του στο Facebook με αφορμή τον θάνατο της 16χρονης μιλάει για περιστατικά στα οποία θα κληθούν τα ασθενοφόρα. «το μοναδικό ίσως ασθενοφόρο εξυπηρετεί έναν ανόητο για έναν βλακώδη λόγο και μια ανύπαρκτη πάθηση, παραδίπλα την ίδια στιγμή ή στα επόμενα 5 λεπτά ένας άνθρωπος : Παθαίνει αλλεργικό σοκ και πεθαίνει…Παθαίνει ένα βαρύ τροχαίο και από ακατάσχετη αιμορραγία πεθαίνει…Παθαίνει καρδιακή ανακοπή και πεθαίνει…Παθαίνει ένα βαρύ αγγειακό εγκεφαλικό και πεθαίνει… Παθαίνει μια βαρύτατη υπογλυκαιμία και παθαίνει…».

Σε 36 λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο για να πάρει την 16χρονη

Τις συνθήκες του θανάτου της 16χρονης από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στη Χανιώτη Χαλκιδικής, περιέγραψε o υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρος Αντωνιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ πρόσθεσε πως το πλήρωμα δεν έκανε 45 λεπτά όπως έχει αναφερθεί, αλλά 36.

«Η κλήση δόθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα για περιστατικό στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο από το ΚΥ Κασσανδρείας την ώρα που δόθηκε η πρώτη κλήση παρέδιδε επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Εμείς ως ΕΚΑΒ είχαμε ασθενοφόρο εκείνη την ημέρα, και το ασθενοφόρο ήταν στο Πολύγυρο. Η πρώτη κλήση δόθηκε σαν κρίση άσθματος και ότι η κοπέλα δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και έκανε ακριβώς 36 λεπτά και όχι 45 όπως έχει αναφερθεί. Σε δεύτερο τηλεφώνημα όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό δεν είχε τις αισθήσεις του» αναφέρει στο GRTimes.gr ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, μόλις έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, βρήκε δύο αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη. «Πήγαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν έφτασαν οι συνάδελφοι το κορίτσι είχε κάνει εμετούς, οπότε άμεσα της έκαναν αναρρόφηση, ενώ κατά τη διάρκεια που διακομίζονταν στο Κέντρο Υγείας στη Κασσάνδρα, οι συνάδελφοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να προσπαθούν να την επαναφέρουν…»