ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Νέο Κουβαρά - Εντολή για εκκένωση στο Λαγονήσι

Φωτιά στον Νέο Κουβαρά - Εντολή για εκκένωση στο Λαγονήσι

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στον Κουβαρά

Εντολή να εκκενωθεί το Λαγονήσι δόθηκε από την Πυροσβεστική στους κατοίκους καθώς το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά κατευθύνεται προς τα εκεί.

Στο σημείο επιχειρούν 11 εναέρια, 7 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, και 40 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Δήμαρχος Σαρωνικού στο Newsbomb.gr για φωτιά: «Δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Πέτα»

Πυρκαγιά «ξέσπασε» σήμερα (17/07) στον Κουβαρά Αττικής, λίγο πριν από τις 13:00. Στο σημείο υπάρχουν κατοικίες, ενώ, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Πέτα. Μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η φωτιά καίει στον οικισμό Πέτα. Το μέτωπο κινείται δυτικά, νότια και ανατολικά. Η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο. Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν πολλά επίγεια αλλά και εναέρια μέσα. Πριν από λίγο, έδωσα εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Πέτα», ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, σε επικοινωνία με το newsbomb.gr. Στο σημείο βρίσκονται δεκατέσσερα οχήματα με τριάντα πυροσβέστες, ενώ, συνδράμουν από αέρος δύο αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι μεγάλη και κρίθηκε σκόπιμο να σταλεί μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής, καθώς και των Καλυβίων.