ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Κουβαρά: Κάηκαν τα πρώτα σπίτια - 20 τα ενεργά μέτωπα

Φωτιά στον Κουβαρά: Κάηκαν τα πρώτα σπίτια - 20 τα ενεργά μέτωπα
NEWSBOMB.GR/ ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις από την φωτιά στον Νέο Κουβαρά

Μέσα σε λίγη ώρα οι φλόγες ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους πλέον όχι μόνο έχει ξεφύγει σε έκταση (άνω των 4 χλμ.), αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και μέσω των πρώτων φωτογραφιών και βίντεο όσα ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, ότι κάηκαν τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Πυροσβεστικής τα ενεργά μέτωπα για τα οποία έχει δεχτεί κλήσεις η Πυροσβεστική είναι 20.

Όπως είπε μιλώντας Alpha η φωτιά είναι πολύ δύσκολη με τον ίδιο να μην μπορεί να μην πλησιάσει. «Ο δρόμος έχει κλείσει, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να περάσουν», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, τονίζοντας το πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά.

Μηνύματα εκκένωσης σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο

Την ίδια ώρα, νέο μήνυμα 112 εστάλη για προληπτική εκκένωση στους οικισμούς: Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια.

Δεν έχουν αναφερθεί εγκλωβισμένα άτομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Νωρίτερα, με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών Μελισσουργός και Τραμπουριά όφειλαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση προς Ανάβυσσο.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μελισσουργός - Τραμπουριά εκκενώστε μέσω Λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».