ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Μεγάλες αναζωπυρώσεις, το «πύρινο μέτωπο» κινείται προς Ίσθμια

Φωτιά στο Λουτράκι: Μεγάλες αναζωπυρώσεις, το «πύρινο μέτωπο» κινείται προς Ίσθμια
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Η φωτιά στο Λουτράκι παρουσίασε νέες –μεγάλες– αναζωπυρώσεις, ενώ, το «πύρινο μέτωπο» κινείται προς την περιοχή των Ισθμίων.

Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο «πύρινο μέτωπο» του Λουτρακίου, το οποίο παρουσίασε νέες –μεγάλες– αναζωπυρώσεις και συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, αυτή τη στιγμή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ, στο Πανόραμα Λουτρακίου –που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή– εντοπίσθηκαν νέες αναζωπυρώσεις.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος, η φωτιά μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Συνεχίζονται και σήμερα (19/07), οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ, στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί (19/07) συμμετέχουν ξανά στη «μάχη» με τις φλόγες τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να αντιμετωπίσουν αμέσως τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Μηχανήματα έργων του στρατού και της αυτοδιοίκησης, υδροφόρες, αλλά και εθελοντές συνδράμουν στο έργο τους.

Σχετικές ειδήσεις