ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στα Χανιά: Άφησε το άλογό του να πεθάνει δεμένο μέσα στον ήλιο χωρίς νερό

Σοκ στα Χανιά: Άφησε το άλογό του να πεθάνει δεμένο μέσα στον ήλιο χωρίς νερό
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Ακόμη ένα σοκαριστικό περιστατικό με κακοποίηση ζώου, στην Κρήτη.

Αποτροπιασμό προκαλεί άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κρήτη και συγκεκριμένα, τα Χανιά. Ένας 26χρονος άφησε το άλογό του δεμένο σε ένα χωράφι χωρίς νερό και φαγητό, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να μην αντέχει και να «σβήνει». Για αρκετές ημέρες, το ζώο ήταν δεμένο με σκοινί στο χωράφι, μέσα στον καύσωνα, μακριά από τη σκιά και χωρίς σταγόνα νερό, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, όπου και έγινε η καταγγελία.

Οι γείτονες προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου, που μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν νεκρό το νεαρό άλογο και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο, τις τελευταίες ημέρες.

Έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία, προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν ήταν πεταλωμένο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Ο 26χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου, που κρατείται, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ, αναμένεται να τού επιβληθεί και «τσουχτερό» πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις