ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα άλογα στις άμαξες

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα άλογα στις άμαξες

Χανιά: «Δεν πρόκειται για έθιμο αλλά για κακοποίηση των αλόγων»

Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα προκάλεσε σάλο και πυροδότησε αντιδράσεις. Φιλόζωοι στα Χανιά πραγματοποίησαν κινητοποίηση το μεσημέρι του Σαββάτου έχοντας στο επίκεντρο την χρήση αλόγων σε άμαξες στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr , oι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων και στην συνέχεια με τα οχήματά τους μετέβησαν στο δημαρχείο Χανίων σε μια συμβολική κίνηση καθώς τις άδειες στους αμαξάδες τις εκδίδει ο δήμος Χανίων.

«Δεν πρόκειται για έθιμο αλλά για κακοποίηση των αλόγων και στόχος είναι η ανάκληση των αδειών και η τελική απαγόρευση της χρήσης των αμαξών για βόλτες των τουριστών» ανέφεραν.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας για το περιβάλλον τα ζώα και το κυνήγι, «Νέμεσις» είπε πως έως ότου απαγορευθούν άμαξες, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των αλόγων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τις προτάσεις προς τον δήμο σε ότι αφορά στις άμαξες στα Χανιά.

Από την πλευρά της η εθελόντρια Λήδα Σηφοδασκαλάκη καυτηρίασε το ότι ενώ τα Χανιά διαφημίζονται ως «έξυπνη πόλη» η δημοτική αρχή επιτρέπει την συγκεκριμένη κακοποιητική χρήση των αλόγων.

Σχετικές ειδήσεις