ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Ρόδος: Δραματικές περιγραφές Βρετανών τουριστών - «Τρέχαμε με τις πετσέτες στα πρόσωπα»

Φωτιά - Ρόδος: Δραματικές περιγραφές Βρετανών τουριστών - «Τρέχαμε με τις πετσέτες στα πρόσωπα»

Σε έναν απίστευτο εφιάλτη μετατράπηκαν οι διακοπές των τουριστών που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο λόγω της μεγάλης φωτιάς - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τους κατοίκους και τουρίστες στη Ρόδο να εγκαταλείπουν τους οικισμούς όπου έμεναν καθώς η κατάσταση με τη φωτιά στο νησί έχει βγει εκτός ελέγχου.

Οι τουρίστες που βρέθηκαν στο νησί μιλούν στα διεθνή μέσα για τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν κι ενώ οι εξελίξεις από το νησί αποτελούν πρώτο θέμα σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ο Τζέιμς Χολ, ο οποίος κάνει διακοπές στο νησί της Ρόδου, μίλησε στο Sky News, λέγοντα ότι επί δύο ώρες περιφερόταν με τη βαλίτσα του μέσα στην πύρινη κόλαση, μέχρι να βρει ασφαλές καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο

«Επικρατούσε μια μικρή τρέλα σήμερα το πρωί. Λάβαμε οδηγίες της κυβέρνησης που μας έλεγε να εκκενώσουμε και μετά μεταφέραμε τις βαλίτσες μας για δύο ώρες εν μέσω ζέστης και θερμοκρασίων 40 βαθμών Κελσίου», δήλωσε αρχικά ο ίδιος.

«Μετά τη δίωρη βόλτα, καταφύγαμε σε ένα ξενοδοχείο. Αν βλέπαμε φωτιά σε έναν κοντινό λόφο, θα πρέπει να εκκενώσουμε ξανά», πρόσθεσε.

«Ήταν προγραμματισμένο να μας πάρουν από το ξενοδοχείο μας στις 7 το πρωί, αλλά αυτό φαίνεται να έχει καεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από αναρτήσεις που περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Συγκεκριμένα ο Paul Karlburgi να γράφει στο Twitter: «Αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στη Ρόδο δραπετεύοντας από τις πυρκαγιές με τα πόδια – αφήσαμε τα πάντα στο ξενοδοχείο και φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπά μας.

Ο μικρότερός μου μόλις μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει. Κανένα νέο από τις αρχές. Τρομακτική κατάσταση εδώ».