ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς και την Παρασκευή του Χρήστου Μουλά στα Χανιά

Την Πέμπτη η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς και την Παρασκευή του Χρήστου Μουλά στα Χανιά
INTIME.

Η κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου του μοιραίου Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο θα τελεστεί το πρωί της προσεχούς Παρασκευής (28/07) στο Γαβαλοχώρι.

Θλίψη έχει «σκορπίσει» στο πανελλήνιο, η είδηση του θανάτου των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας εν ώρα καθήκοντος, μετά την πτώση του Καναντέρ στον Πλατανιστό της Καρύστου Ευβοίας, όπου επιχειρούσαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή.

Πρόκειται για τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 36 ετών και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 26 ετών, οι οποίοι «έχασαν» τη ζωή τους, όταν το πυροσβεστικό Καναντέρ CL–215 κατέπεσε στο Πλατανιστό της Εύβοιας κατά την επιχείρηση πυρόσβεσης.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα κηδευτεί την ερχόμενη Παρασκευή (28/07) στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, πριν εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων.

Στο χωριό όπου μεγάλωσε, όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι και η οικογενειακή επιχείρηση, το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του από την Πολεμική αεροπορία και πολίτες, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή, στις 11:00.

Αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου, θα τελεστεί η κηδεία του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Η κηδεία του 27χρονου Ανθυποσμηναγού θα γίνει αύριο στον τόπο καταγωγής της οικογένειας, στο Κιλκίς, με όλες τις τιμές.

Πάντως, ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη, ήταν και ο πατέρας Αντώνιος. «Και ο πατέρας, και η μητέρα και ο αδελφός είναι εξαιρετικά συγκλονισμένοι για τον χαμό του παιδιού τους. Από την άλλη είναι και εξαιρετικά υπερήφανοι που το παιδί τους αλλά και ο συνάδελφός του θυσίασαν τη ζωή τους για να σώσουν τη ζωή άλλων», ανέφερε.

Η αγάπη του 27χρονου για τα αεροπλάνα ήταν τόσο μεγάλη που έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις δύο φορές για να περάσει στη Σχολή Ικάρων και να πραγματοποιήσει το όνειρό του, όπως ανέφερε φίλη του.

Σχετικές ειδήσεις