ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Canadair: Στο πένθος βυθίστηκε η Θεσσαλονίκη- «Συντετριμμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Πτώση Canadair: Στο πένθος βυθίστηκε η Θεσσαλονίκη- «Συντετριμμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Γιατροί και ψυχολόγοι, με ασθενοφόρο της ελληνικής αεροπορίας, βρίσκονται στην οικία του αδικοχαμένου πιλότου για να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του. 

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου του Καναντέρ, ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά.

Ο πιλότος διέμενε στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς του.

Από την πρώτη στιγμή, η Πολεμική Αεροπορία έχει φροντίσει ώστε να είνα έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένουν οι γονείς του αδικοχαμένου πολότου, γιατροί και ψυχολόγοι για να τους στηρίξουν.

Από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του 27χρονου επισκέπτονται το σπίτι του, για να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Νωρίτερα, κοντά στους γονείς βρέθηκε ένας ιερέας, φίλος της οικογένειας, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους υποστηρίξει.

Οι γονείς είναι «εξαιρετικά συγκλονισμένοι για τον χαμό του παιδιού τους», είπε ο ιεράς, τονίζοντας παράλληλα πως είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους που θυσίασαν μαζί με τον κυβερνήτη τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές άλλων.

Ο Περικλής Στεφανίδης συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς, καταγόταν από το Κιλκίς, έζησε και μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη.

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.