ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Καναντέρ: Αντιπτέραρχος αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη συντριβή – Τα δύο ερωτηματικά

Πτώση Καναντέρ: Αντιπτέραρχος αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη συντριβή – Τα δύο ερωτηματικά

Ο απόστρατος Αντιπτέραρχος, Γιώργος Γερούλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη συντριβή του Καναντέρ στην Κάρυστο, στάθηκε στο θλιβερό περιστατικό, από το οποίο οι δύο πιλότοι «έχασαν» τη ζωή τους.

Θλίψη έχει «σκορπίσει» στο πανελλήνιο, η είδηση του θανάτου των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας εν ώρα καθήκοντος, μετά την πτώση του Καναντέρ στον Πλατανιστό της Καρύστου Ευβοίας, όπου επιχειρούσαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή.

Ο απόστρατος Αντιπτέραρχος, Γιώργος Γερούλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη συντριβή του Καναντέρ στην Κάρυστο, αναφέρθηκε στο θλιβερό περιστατικό, από το οποίο οι δύο πιλότοι «έχασαν» τη ζωή τους, μιλώντας στο STAR.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες δύο ημέρες ανησυχούσαμε όλοι μαζί, για το πόσο θα επεκταθεί η πυρκαγιά στον οικισμό μας. Από χθες το πρωί (25/07) ήλθαν αυτοί οι λεβέντες και μέσα σε τέσσερις – πέντε ώρες κατόρθωσαν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, σε δύο μέρες. Βέβαια, συνετέλεσε και ο καιρός σε αυτό. Εκεί όπου λέγαμε ότι όλα θα τελειώσουν γρήγορα, στην τελευταία τους βουτιά έγινε το μοιραίο», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε ότι «ήμουν στην κορυφή και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει με τη φωτιά», κάνοντας λόγο για αεροπορική εμπειρία και λεβεντιά, αναφορικά με τους δύο αδικοχαμένους χειριστές του αεροσκάφους.

«Το αεροσκάφος δεν κούνησε το φτερό του, ούτε μία μοίρα» – Τα δύο ερωτηματικά

«Το αεροπλάνο έχει κατασθευασθεί για να κάνει αυτή τη δουλειά, αυτό που ακούω για παλαιότητα, δεν ισχύει», επεσήμανε ο κ. Γερούλης και ολοκλήρωσε πως «τα δύο πληρώματα ήταν πολύ σωστά τοποθετημένα στον αέρα και προσέγγιζαν το σημείο της πυρκαγιάς με τον πιο κλειστό κύκλο που μπορούσαν. Αυτό που είδα είναι ότι μετά την άφεση, το αεροσκάφος δεν κούνησε το φτερό του, ούτε μία μοίρα.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις πήγε να τραβηχθεί προς τα πάνω, η κλίση παρέμεινε σταθερή και με το χτύπημα, κατάλαβα ότι την αύξησε. Είτε αποκολλήθηκε και το πηδάλιο κλίσεως, είτε φράκαρε γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να αλλάξει τη θέση της γωνίας κλίσης ούτε μία μοίρα. Αποκλείεται ο χειριστής να μην προσπαθήσε να κάνει αναστροφή. Ή είχε μαγκώσει, ή έλειπε ολόκληρο το πηδάλιο, από ό,τι κατάλαβα».

Σχετικές ειδήσεις