ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία τουρίστριας στο Πήλιο: Κλήθηκαν να καταθέσουν και οι κόρες της

Δολοφονία τουρίστριας στο Πήλιο: Κλήθηκαν να καταθέσουν και οι κόρες της

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει ο θάνατος μίας Γερμανίδας τουρίστριας στο Πήλιο. Αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, όταν όμως εξετάστηκε από ιατροδικαστή φάνηκε να είχε δεχτεί σφαίρα πισώπλατα.

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η δολοφονία της Γερμανίδας τουρίστριας στο Νότιο Πήλιο, που παρότι αρχικά ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε αιφνίδιο αίτιο, τελικά η ιατροδικαστική εξέταση ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς διαπιστώθηκε ότι πέθανε ύστερα από σφαίρα, που δέχτηκε πισώπλατα.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, αλλά και του ατυχήματος, δηλαδή ο θάνατός της να προήλθε από “αδέσποτη” σφαίρα.

Παράλληλα χθες κλήθηκαν εσπευσμένα τόσο ο σύζυγος ,όσο και οι κόρες της άτυχης γυναίκας για να δώσουν κατάθεση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι εις βάρος του συζύγου της Γερμανίδας άτυχης τουρίστριας, ενώ η 58χρονη φέρεται να δέχθηκε τη σφαίρα από απόσταση 25 μέτρων.

Η αρχική εκτίμηση ήταν, ότι η 58χρονη Γερμανίδα έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια, όταν έκανε διακοπές σε παραθαλάσσιο χωριό του Ν. Πηλίου και συγκεκριμένα στη Μηλίνα.

Η γυναίκα ήταν νεκρή 4 με 5 ώρες περίπου, έως ότου ο σύζυγος δηλώσει τον θάνατό της. Μεταφέρθηκε, από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής, όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας, όπου και τελικά στη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι θάνατος οφείλεται σε ανθρωποκτονία.
Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει: “Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή θέλει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9 – 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο- τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή”.