ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Μεταφορών: Σύσκεψη για προσλήψεις στα ΜΜΜ

Υπουργείο Μεταφορών: Σύσκεψη για προσλήψεις στα ΜΜΜ

Η συζήτηση μεταξύ των αρμοδίων φορέων έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες (04/08), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού στις εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου· η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη· ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς και ο Γενικός Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Δημήτρης Κιρμικίρογλου.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού στις εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου που ελέγχονται από το Δημόσιο, με συνθήκες αξιοκρατίας και διαφάνειας. Ακόμη, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τον προγραμματισμό νέων θέσεων εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών.

Μετά τη σύσκεψη, η κ. Αλεξοπούλου τόνισε ότι «αυτή η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός, ώστε τον Σεπτέμβριο να προγραμματισθούν οι προσλήψεις προσωπικού για το 2024 και να καλυφθούν τα κενά στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Η κυβέρνηση προχωρά στην αναδιάταξη των συγκοινωνιών, καλύπτοντας τα κενά στις θέσεις εργασίας με προσωπικό νεότερης ηλικίας και αρτιότερης εκπαίδευσης, το οποίο θα ανταποκριθεί, εκτός των άλλων, στις απαιτήσεις για τη χρήση και συντήρηση λεωφορείων νέας τεχνολογίας, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών».

Ο κ. Ξιφαράς τόνισε πως «αυτή η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τομέα των μεταφορών, στον οποίο το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κινητήριο δύναμη. Περισσότερο προσωπικό σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ασφάλεια, έννοιες οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής μας, στις μεταφορές».

Σχετικές ειδήσεις