ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του
Eurokinissi

Ως προς την πορεία των ερευνών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ο Γιώργος Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ήδη είναι προς διερεύνηση τα στίγματα των τηλεφώνων και είναι αυτά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο

Ότι αυτός που δολοφόνησε τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8) δεν φαίνεται να είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του επεσήμανε το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» επεσήμανε πως έγιναν λάθη από την πλευρά της Αστυνομίας επισημαίνοντας: «Έγιναν τραγικά λάθη. Η ΕΛ.ΑΣ είναι ένας αποτελεσματικός οργανισμός, αλλά αδικήθηκε από πρόσωπα που έκαναν λάθη και γι’ αυτό γίνεται μία ΕΔΕ και πολλές καρατομήσεις».

Ερωτώμενος ο Γιώργος Καλλιακμάνης αν επίκεινται στην Αστυνομία κρίσεις προσωπικού σε ανώτατο επίπεδο απάντησε ότι είναι λογικό να συμβούν, καθώς τις καρατομήσεις ακολουθούν κενές θέσεις που θα πρέπει να αναπληρωθούν.

Ως προς την πορεία των ερευνών ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής υπογράμμισε ότι ήδη είναι προς διερεύνηση τα στίγματα των τηλεφώνων και είναι αυτά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

«Κατά την διάρκεια της σύρραξης φαίνεται από τις κάμερες ότι κάποιοι πλησίασαν και χτύπαγαν τον δολοφονημένο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Φαίνεται ότι αυτός που έριξε την μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σε «τυφλό» σημείο χτύπησαν τον Μιχάλη Κατσουρή

Οι Κροάτες χούλιγκαν φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να κάνουν τα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μετά το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την επίθεση με ρόπαλο που έγινε στον Μιχάλη Κατσουρή, στη δημοσιότητα έρχεται ένα ακόμη ντοκουμέντο που μπορεί να δώσει απαντήσεις για το σημείο της δολοφονίας του.

Στο βίντεο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται το σημείο όπου φέρεται να δέχθηκε τη μαχαιριά ο 29χρονος. Πρόκειται για ένα σημείο που αποκαλείται «τυφλό», καθώς εκεί δεν υπάρχουν κάμερες, με τους αστυνομικούς να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήξεραν πού θα χτυπήσουν.

Όσον αφορά στις έρευνες από την Αστυνομία για εκείνον που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά τα βίντεο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο, όπως υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ., που να αποτυπώνει τον δράστη τη στιγμή του μαχαιρώματος.

Φαίνεται να υπάρχει άτομο με τατουάζ στον λαιμό και άλλοι που έχουν και στα χέρια (κάτι επίσης κοινό όμως σε πολλούς συλληφθέντες) και προσπαθούν από εκεί να φτάσουν πιο κοντά στους δράστες που τουλάχιστον τον χτύπησαν με άλλα αντικείμενα, ώστε να φτάσουν και στο άτομο που μαχαίρωσε το θύμα και προσπαθούν από την ανάλυση των πλάνων να ξεχωρίσουν ρούχα κλπ. που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Άρχισαν να «μιλούν» τα κινητά των Κροατών χούλιγκαν

«Φως» στις έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να ρίξουν και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων που εξετάζονται από τις Αρχές.

Η ασφάλεια κατέσχεσε από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα φονικά επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει κι από φωτογραφικό ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο κινητό υπάρχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις σε διαμέρισμα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους και σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Μαρούσι, και η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό είναι στον Σταθμό Ειρήνη. Και όπως το κανάλι, αυτο που προκύπτει είναι ότι έδρασαν βάσει σχεδίου και βάσει οδηγιών.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των κινητών μπορεί να ρίξει «φως» στο ποιοι προσκάλεσαν τους χούλιγκαν και ποιοι είναι οι οργανωτές της επίθεσης των Κροατών, αλλά μπορεί και να αποκαλυφθούν βίντεο και φωτογραφίες.

Κονβόι 50 μοτοσικλετών στη Ριζούπολη μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Οι αξιωματικοί που συνέλαβαν τους χούλιγκαν περιγράφουν σχολαστικά τι είδαν. Ωστόσο, γίνεται αναφορά σε μια μυστηριώδη ομάδα 50 μοτοσικλετιστών έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης που εντοπίστηκαν να κινούνται είκοσι λεπτά μετά τη λήξη των φονικών συγκρούσεων. Εξετάζεται αν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους.

«Περίπου στις 23:50, κατά την άφιξή μας στο γήπεδο της Ριζούπολης από την κατεύθυνση των Ανθέων, παρατηρήσαμε μια ομάδα με περίπου πενήντα μοτοσικλέτες, με δύο επιβάτες η καθεμία, σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων από εμάς. Μόλις μας αντιλήφθηκαν, γύρισαν γρήγορα τα οχήματά τους και διέφυγαν ολοταχώς προς την οδό Χαλκίδος», αφηγείται αστυνομικός.

«Στις 23:35, εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή». Πέντε λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τέσσερις από αυτούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα φονικά επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο Μιχάλη ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία. «Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ».